Natuur & milieu

Schone Maas

Van Trudie Teunissen hebben we een aantal foto's gekregen van hetb opruimen van de Maas. Ieder jaar gaan een aantal vrijwilligers samen met Angela Moberts plastic en andere rotzooi verzamelen langs de Maas. Leuk was ook dat dit jaar de jeugd ruimschoots aanwezig was. 

Schone Maas actie

Gepubliceerd op za, 10/03/2018 - 10:41

Op zaterdag 10 maart zijn de vrijwilligers weer in actie gekomen om de oevers van de Maas weer wat schoner te maken. Angela Moberts heeft samen met haar mensen het plastic en andere rotzooi in mooie groene zakken verzameld zodat dit geen "plastic soep" wordt die we later terug vinden in de oceanen. Fijn dat dit ieder jaar weer gebeurd.

Meer weten over de Maas?

"De Maas is een bron van welvaart maar voor Itteren en Borgharen soms niet", zijn de eerste woorden van Sander Bastings als we hem vragen of hij iets wilt vertellen over de Maas. Daarna brandt hij los en komt hij bijna niet meer stil. Itteraktief heeft Sander gevraagd om een presentatie te geven over "moeder Maas". Daarop heeft Sander onderstaand stukje geschreven:

Organisator
Itteraktief
Datum
Locatie
Aw Sjaol

Bijenoase in Itteren?

Gepubliceerd op di, 30/01/2018 - 08:45

Angela Moberts is, zoals u waarschijnlijk weet, hard bezig met de natuur. Naast het zwerfafval ruimen heeft ze nu een nieuw project: de Bijenoase. Eén van de doelstellingen van de Bijenoase is: "om mensen/organisaties te betrekken bij en bewust te maken van het belang van biodiversiteit en de Bij (HoningBij, Solitaire Bij, maar ook vlinders) in het bijzonder.

400 kg brasem uitgezet in recreatievijver

Gepubliceerd op vr, 26/01/2018 - 10:24

Tijdens de officiële opening van de recreatievijver op 13 oktober 2017 heeft Visstandsverbetering Maas 350 kg vis uitgezet. Onlangs is daar nog eens 400 kg brasem bijgekomen. Ook zijn er een aantal vissen uitgezet afkomstig uit de slotgracht van Kasteel Borgharen die momenteel droog ligt in verband met herstelwerkzaamheden van de kades.

Schone Maas

Ook komend jaar wordt er het Schone- Maas project georganiseerd. Langs de hele Maas zullen in Limburg in het voorjaar (maart en april), groepen actief zijn die het zwerfvuil ruimen langs de oevers. Itteren doet ook al meerdere jaren mee aan dit project.

Organisator
Angela Moberts
Datum
Locatie
Aan de Maas