Kerstconcert ism Vocalgroup Get Real

Organisator
Fanfare St. Martinus-Juliana
Datum
Locatie
Sint Martinushoes
Logo FMJ

Fanfare St. Martinus–Juliana zal samen met Vocal Group Get Real uit Bunde dit kerstconcert voor u verzorgen. Zij bieden u een gevarieerd programma aan met muziek en zang. Voor een hapje en een drankje in kerstsfeer wordt gezorgd. Na afloop van het concert zullen wij onze jubilarissen in het zonnetje zetten. Dit jaar zijn dit:

Luc van Oerle – 10 jaar lid
Peter Mors – 25 jaar lid
Femke Hanssen - 25 jaar lid
Guus Horssels – 50 jaar lid

Na de interne huldiging kunt u onze jubilarissen feliciteren met hun jubilea. Wij willen U van harte uitnodigen om deze avond met ons mee te beleven.

Vocal Group Get Real is in 1970 opgericht onder de naam jongerenkoor Bunde en heeft sindsdien een aantal metamorfoses ondergaan, waarvan een tweetal nog steeds bepalend zijn voor het karakter van het huidige koor. Zo is het koor midden jaren 80 onder leiding gekomen van de huidige dirigente en artistiek leidster Angèle Frissen. Angèle studeerde destijds nog solozang aan het conservatorium in Maastricht. Onder haar leiding heeft Get Real zich ontwikkeld tot een volwassen koor met een eigen, sterke koorklank. Vervolgens is in 1996 besloten de leeftijdsgrens van het “jongeren” koor los te laten en de naam Jongerenkoor Bunde te veranderen in Vocal Group Get Real. Onder deze naam zijn ze verder gegroeid tot een koor dat naast zang een totale performance kan neerzetten.

In 2000 vierde Get Real haar 30-jarige bestaan met 4 uitverkochte concertante uitvoeringen van Jesus Christ Superstar. In 2004 en 2010 werden respectievelijk de projecten “Magic of Music” en “Lost in Music” uitgevoerd. Uitverkochte shows met zang, dans, mooie kostuums en muziek.

Tijdens concerten wordt Vocal Group Get Real begeleid door een combo van drums, toetsen en basgitaar. Voor grotere uitvoeringen wordt het orkest aangevuld met gitaristen, toetsenisten en blazers.

Optredens en repertoire

Vocal Group Get Real is een koor met een modern repertoire en is jong van geest. Moderne en eigentijdse nummers worden afgewisseld met klassieke popsongs en musicalnummers. Ook beschikt Get Real over een zeer uitgebreid kerstrepertoire.

Ze zingen enkele keren per jaar tijdens evenementen in Bunde en omgeving en met name in de kersttijd worden veel concerten in de regio gegeven. Daarnaast werken ze periodiek aan eigen producties. Momenteel verrichten ze veel inspanningen voor hun nieuwe project Get a Real X-mas, dat voor december van dit jaar gepland staat.

Ook worden ze steeds vaker gevraagd om producties van anderen te begeleiden of een evenement op te luisteren. Voorbeelden hiervan zijn Tema Tielen met Harmonie St. Agnes uit Bunde in 2012 en een productie met de Slagwerkgroep van Borgharen in juni 2014.