Klacht bewegwijzering jaagpad heeft zin

Gepubliceerd op wo, 12/07/2017 - 21:48

Via Pedro Penders kregen we te horen dat RijksWaterStaat positief geeft gereageerd op een klacht die Pedro indiende tegen deze overheidsinstelling. Pedro schrijft:

ik heb persoonlijk een klacht ingediend bij RWS ivm de bewegwijzering in het kader van de afsluiting van het jaagpad. RWS heeft mij 2 x gebeld voor overleg en beloofd in de toekomst voor een correcte en tijdige bewegwijzering te zorgen.

Deze klacht had Pedro ingediend:

Ik en vele met mij wil graag geïnformeerd worden wanneer het jaagpad bij de keersluis Limmel weer wordt vrijgegeven. De berichtgeving en de wegaanduiding laat sterk te wensen over. Hierdoor wordt het voor forensen en recreanten pas ter plekke duidelijk dat het fietspad is afgesloten waardoor men moet gaan omrijden. Dit is erg frusterend en kan makkelijk worden opgelost door tijdige berichtgevens (locale media) en borden bij de aftakking van het rijpad.
Aanvullende informatie.
Fietspad het Jaagpad loopt langs kilometerraai 1 en 2 het Julianakanaal. Dit fietspad is belangrijk voor recreanten en beroepsmatig fietsverkeer. Het pad is zo'n 1.5 tot 2 kilometer lang en het zou prettig zijn als er bijvoorbeeld vooraf bij het pad 'Op de bos' middels een bord aangegeven zou kunnen worden dat het overgaan bij de sluis Limmel niet mogelijk is. Hierdoor kunnen mensen
vanuit Itteren voorafgaand aan het Jaagpad besluiten om een andere route te nemen naar Maastricht.

Na het overleg met Pedro schreef RWS:

Wij hebben contact met u gehad en daarbij aangegeven dat wij de klacht begrijpen. Bij een volgende hijsactie zullen we hier aandacht aan besteden. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat
Bij vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties kunt u contact opnemen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 07.00 uur tot 20:00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur via ons gratis telefoonnummer 0800-8002. U kunt ook het contactformulier gebruiken op onze
website
www.rijkswaterstaat.nl.

Pedro zegt tenslotte:

Het is te makkelijk om te klagen zonder verder in actie te komen of op jullie (Dorpsraad) af te schuiven. Ik ben 2x terug gebeld en werd direct serieus genomen.
Er komen nog meer takelwerkzaamheden aan volgens RWS. Dat betekent meer overlast maar men belooft er alles aan te doen om de bewegwijzing tijdig en op een meer logisch plek aan te brengen. Hierbij wordt gedacht bij Ankersmit zodat beide toegangsroutes tot het fietspad worden afgedekt. Het liefste zagen we natuurlijk de bewegwijzering bij het begin Op de Bos.