Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

17-19 febr Borgharenweg – Fr.Romanusweg dicht

17-19 febr Borgharenweg – Fr.Romanusweg dicht

17-19 febr Borgharenweg - Fr.Romanusweg dicht

Via de nieuwsbrieven van www.noorderbrugmaastricht.nl zagen we dat volgend weekend gewerkt wordt aan de nieuwe aansluitingen van de Borgharenweg met de Fransiscus Romanusweg. Het nieuwsbericht geeft aan:

Tussen Borgharenweg en Viaductweg

De ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne is in september 2016 van start gegaan. Sindsdien is de Borgharenweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer en wordt het zuidelijke deel van de Franciscus Romanusweg opnieuw ingericht. In het weekend van vrijdagavond 17 februari, vanaf 20.00 uur tot en met zondag 19 februari, 00.00 uur nemen we het kruispunt Borgharenweg/Franciscus Romanusweg onder handen. Verkeer moet rekening houden met hinder, winkels en bedrijven blijven steeds bereikbaar.

Ophogen en asfalteren

Tijdens de weekendafsluiting passen we het kruispunt Borgharenweg/Franciscus Romanusweg aan op de toekomstige inrichting. Een deel van het kruispunt wordt opgehoogd en opnieuw geasfalteerd. Om de omleidingsroute voor autoverkeer zo beperkt mogelijk te houden, is de Borgharenweg tijdens de weekendwerkzaamheden tijdelijk open voor verkeer in beide rijrichtingen.

Omleidingen

  • Autoverkeer vanaf de Noorderbrug en/of Viaductweg naar de Franciscus Romanusweg en andersom wordt omgeleid via de Willem Alexanderweg, Balijeweg en Borgharenweg.
  • Voetgangers en (brom)fietsers kunnen via de nieuwe rijbanen van knooppunt Oost – ten noorden van de Viaductweg – doorgaan van en naar de Borgharenweg/Willem Alexanderweg.
    Winkels en bedrijven bereikbaar!

Winkels en bedrijven aan de Nieuweweg zijn tijdens de openingstijden steeds bereikbaar via de François de Veyestraat.

Slim(mer) op weg

Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Verkeerssituatie na afloop

Zondagavond 19 februari gaat de Franciscus Romanusweg rondom middernacht weer open voor alle verkeer. Om ruimte vrij te maken voor de herinrichting van de noordzijde van de Franciscus Romanusweg leiden we zowel autoverkeer als (brom)fietsers en voetgangers om via de zuidzijde. De Borgharenweg sluiten we opnieuw af om de puntjes op de i te zetten. Tot eind maart brengen we onder andere detectielussen in het wegdek aan en plaatsen we – onder andere – straatverlichting en verkeersborden langs de weg.

Vooruitblik

Eind maart gaat de Franciscus Romanusweg tussen Borgharenweg en Viaductweg gedurende twee maanden dicht voor alle verkeer. Tegelijkertijd renoveren we de zuidzijde van de Noorderbrug en realiseren we een extra invoegstrook langs de Viaductweg voor verkeer richting Geusselt. Automobilisten, voetgangers en (brom)fietsers leiden we dan om via de nieuwe rijbanen binnen het Tregaterrein. We houden u op de hoogte!

Fotografie: Fred Berghmans

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Last van alleen zijn?

Kent u iemand die zich alleen voelt of voelt u zichzelf alleen? De gemeente Maastricht heeft samen met Humanitas Maastricht-Heuvelland een signaalpunt ingericht dat u

Lees verder »
Gemeentenieuws

Itteren en Borgharen pilot PMD

Vanuit de Dorpsraad hebben we vaker de vraag gekregen waarom het PMD (Plastic, Metaal en Drankverpakkingen)-afval niet, net zoals in Bunde in plastic zakken opgehaald

Lees verder »
Verkeer & openbaar vervoer

Op de hoogte blijven van de brug

Rijkswaterstaat wil de inwoners van Itteren en omstreken op de hoogte houden welke werkzaamheden gepland zijn omtrent de brug. Enerzijds heeft RWS een aparte plek

Lees verder »