Via info@itteren.nl hebben wij een mail gekregen van een student die bezig is met een onderzoek naar de veranderende risico beleving omtrent hoogwater onder bewoners. Hij schrijft:
Mijn naam is Vince van ’t Hoff en ik heb uw e-mailadres ontvangen via Paul Paulissen.
Ik ben een student aan de Universiteit van Wageningen en ik ben bezig met mijn afstudeeronderzoek van de master Milieuwetenschappen. Ik doe onderzoek binnen het Grensmaas gebied en ik kijk specifiek naar de veranderende risico beleving omtrent hoogwater onder bewoners en wat de invloed hiervan is. Ook kijk ik naar het veranderende landschap en de kennis die bewoners hierover hebben. Ik doe dit door middel van een vragenlijst.
Ik heb via Paul al een waardevolle terugkoppeling gekregen op mijn vragenlijst en mijn vragenlijst is op het moment helemaal afgerond. Het volgende doel is om mijn vragenlijst in te laten vullen door zoveel mogelijk bewoners binnen het Grensmaas gebied. Dit probeer ik via meerdere manieren te bereiken. Ik ben zelf volgende week in het Grensmaas gebied om te flyeren en mensen aan te spreken. Een andere manier waarop ik zoveel mogelijk mensen probeer te bereiken is via-via, via buurtraden en via klankbordgroepen. Paul heeft mij daarom aangeraden contact met u op te nemen omdat het voor u mogelijk zou kunnen zijn om mijn vragenlijst te verspreiden onder bewoners van Itteren via de email en andere relevante kanalen.
Ik zou u willen vragen of het mogelijk is voor u mijn vragenlijst door te e-mailen naar inwoners met de vraag of men deze vragenlijst in zou kunnen vullen. Het zou mij erg helpen in mijn onderzoek, maar het geeft ook een goed beeld van de beleving van inwoners, waar beleidsmakers weer wat mee kunnen. Bijgevoegd vindt u de flyer met meer informatie over mijn onderzoek en hieronder vindt u de link naar mijn vragenlijst:
https://tinyurl.com/grensmaasproject
Mocht u vragen hebben, kunt u mij altijd mailen. Hiernaast sta ik er zeer open voor om hierover te bellen, mocht dat uitkomen.
Graag hoor ik of u het mogelijk is mij te helpen.
Met vriendelijke groet,
Vince
Hieronder vind u nog een folder van Vince en zijn vraag is: klik op de link, en vul zijn vragenlijst in. Alvast bedankt!
3 reacties
Dank voor jullie reactie Dorpsraad.
Ik ben uitgebreid met Vince in positief overleg hierover.
Ludo
Ik heb de “kwis vragen” ingevuld.
Een van de vragen was: Hoezeer bent u op de hoogte van het risico op overstroming?
Je kunt dan kiezen uit iets van enigszins tot zeer. Ik ben van die stigmatisering verlost maar kan nergens mijn antwoord kwijt: Ik geloof daar niet (meer) in.
Na alle vragen ingevuld te hebben blijkt het mogelijk de vragen NOGMAALS in te vullen.
Je zou verwachten dat je dan in rode lettertjes te zien krijgt: U hebt al ingevuld en kunt geen tweede keer.
Niet dus.
Nostalgie wat betreft de ellende in 1993 en 1995 is prima. Maar dat is klaar.
Tegen beter weten in doen alsof dat weer kan gebeuren leidt tot onnodige waarde daling van huizen en eigen geloofwaardigheid.
Na 1995 heeft het wel eens meer geregend en gesneeuwd maar verzopen we niet.
Beter peil- en stuwbeheer; maasverdragen en betere samenwerking/afstemming met het Belgische Maasdeel zijn daar debet aan.
Alles is nu in kaart gebracht en op computers gezet. En dan hebben we de dijken ook nog eens ter bescherming.
Al de rest is onnodige flauwekul die er door is gedrukt met bang makerij en dit onder het mom van “natuur” (alsof faunavervalsing binnen afrastering ook maar iets met natuur te maken heeft).
Dus die particuliere stuwbeheerders van Sambre en Ourthe die toen op vakantie waren doen nu ook mee in het waterbeheer.
Niet gek dat de maas toen met kerstmis uitkwam..
Nu niet meer dus.
Van een masterscriptie had ik meer diepgang verwacht.
Laten we wat meer inzetten op opleidingen tot loodgieter of zo.
Hebben we meer aan…
Ludo
Hallo Ludo,
Dankjewel voor het invullen van de vragenlijst. Ik enk dat het goed is dat je jouw opmerkingen meteen doorstuurt naar Vince van ’t Hof via vince.vanthoff@wur.nl. Die kan daar misschien (meteen) iets mee doen en/of gebruiken in zijn onderzoek. Succes.