Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Paaszondag lekker de natuur in!

Wat gaan we met Pasen doen? Thuis hangen, bezoek krijgen en eieren eten? Of nemen we iedereen mee lekker de natuur in. Paaszondag is een excursie met een Maasverkenner die u cultuur en nieuwe natuur laat zien.

Elke tweede zondag van de maand staat er een MaasVerkenner klaar in één van de Maasdorpen aan de Vlaamse of Nederlandse oever onder wiens begeleiding je het RivierPark Maasvallei op een bijzondere en interessante manier kunt verkennen. MaasVerkenners zijn gidsen die het RivierPark Maasvallei op hun duimpje kennen. Onderweg met deze gidsen vertellen ze je wat meer over de Maas, haar geschiedenis en de bewoners in en langs het water. De MaasVerkenners bieden activiteiten aan voor alle leeftijden en doelgroepen. Deze keer vindt de excursie plaats bij Geulle aan de Maas.

Geulle aan de Maas

Er werd hard gewerkt aan de hoogwaterveiligheid voor de inwoners van Geulle aan de Maas. Nu de werken klaar zijn heeft het Maasdorp er een uniek stukje dynamische riviernatuur bij gekregen. De Maas zwaait er nu de scepter en dit is te zien aan de bijzondere en weelderige plantengroei en dierenleven in het gebied.

Datum: 

09/04/2023 – 14:00 tot 16:00 (Paaszondag)

Locatie: 

Kerk Geulle aan de Maas
Kerkplein 6
6243 NC Geulle aan de Maas

Reserveren is verplicht en je betaalt een kleine deelnameprijs. Klik hier voor de kalender.

Praktisch

Start: 14 uur aan de kerk in Geulle aan de Maas (Kerkplein 6, 6243NC Geulle)
Deelname: 2 euro per persoon, 1 euro per kind (exclusief administratiekosten). Bij slecht weer kan het modderig zijn. Wandelschoenen of laarzen zijn dan aangeraden. Je past je kledij ook best aan het weer van de dag.

Reserveer je tickets hier

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »