Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Actie tegen kamperen bij Kop van de Geul

Enkele bewoners hebben aan de Dorpsraad aangegeven dat er gekampeerd werd bij de kop van de Geul. Hierbij dient vermeld te worden dat de kop van de Geul grondgebied van Meerssen is terwijl de plek bij het monumentje van de gemeente Maastricht is. Daarnaast is dit in het natuurgebied dat in beheer is van StaatsBosBeheer. Gelukkig is er een goede samenwerking tussen de BOA van Maastricht, de BOA van Meerssen en de Groene Brigade. Uiteindelijk wordt toegestaan dat er overdag tijdelijk gekampeerd wordt maar ’s avonds en ’s nachts in ieder geval niet. Aangezien men heeft kunnen constateren dat de overlast meer wordt zal er binnenkort een actie uitgezet worden om het kamperen ’s avonds en ’s nachts te voorkomen.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

4 reacties

 1. Ludo, ik heb meerdere foto’s van een behoorlijke rotzooi die na ‘kamperen’ is achtergelaten. Dan heb ik het over vele tientallen kilo’s.
  Met name in het bosje op het eind.
  Jammer dat die lui het verpesten voor kampeerders die wel eens op zo’n mooie plek zouden willen staan en van het type zjin die nog geen snipper papier achterlaten.

 2. Mijn idee zou zijn: laat die mensen toch gewoon genieten in hun tentje.
  Natuurlijk WEL handhaven als er rotzooi getrapt wordt.
  Ik voorzie dat niet…
  Die mensen komen misschien alleen maar om ijsvogeltjes te fotograferen of om te vissen.
  Let it be !

 3. Het gaat m.i. niet alleen om overlast voor mensen, maar ook voor dieren.
  Ik ben bezorgd over het het verder moet met m.n. de grote grazers als de Maasvallei aantrekkelijker wordt gemaakt voor toeristen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Vrijdag GEEN Aansjuive

Onze vrijwilligers hebben helaas moeten beslissen dat er vrijdagavond 24 juni geen Aansjuive kan plaatsvinden. Er is iemand in de nabijheid van de vrijwilligers besmet

Lees verder »
Verenigingsnieuws

Verrekijker kwijt?

Eén van onze inwoners heeft afgelopen vrijdag een verrekijker gevonden op een bankje in ons natuurgebied. Ze heeft al van alles geprobeerd om de rechtmatige

Lees verder »