Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Arriva: Carnaval en nieuwe haltepalen

Arriva: Carnaval en nieuwe haltepalen

Arriva: Carnaval en nieuwe haltepalen

Arriva heeft met ingang van 11 december 2016 het openbaar vervoer overgenomen van Veolia. Dat betekende niet alleen een nieuw lijnennet, nieuwe routes, andere tijden, nieuwe bussen maar Arriva heeft ook aangegeven werk te willen maken van de reisinformatie. Wat de halten betreft betekent dit dat alle 3500 haltes opnieuw ingericht gaan worden onder het motto “haltes op orde”. Haltepalen worden nu op een logische plek neergezet. Dat wil zeggen op het punt waar de reiziger moet instappen. In het Veoliatijdperk was dat wel eens anders. Toen werden vaak lantaarnpalen gebruikt om de informatieborden op te hangen. Dat was niet altijd even handig. Deze zogenaamde lolly’s waren soms zo geplaatst dat men op de weg moest gaan staan om de info te lezen. Ook stond de lantaarnpaal vaak niet op de plek waar de bus stopte.

Arriva gaat dat allemaal veranderen. Er komen nieuwe palen, in de huisstijl van Arriva. Op drukke punten komt ook weer dynamische informatie. Aan de paal komt dan een kastje met actuele informatie. Je kunt dan zien wanneer de bus verwacht wordt. De Provincie als opdrachtgever van het openbaar heeft op zich genomen om op knooppunten zoals bus- en treinstations grote panelen te plaatsen. De meeste informatieborden zijn inmiddels ook al geplaatst.

Het vervangen van de palen is natuurlijk niet in één dag te regelen. Het voornemen was om dit voor 1 maart geregeld te hebben. Er moeten er nog ongeveer 800 geplaatst worden. Inmiddels zijn de nieuwe haltepalen ook in Itteren geplaatst.

Wie een reisadvies wil kan de Arriva app downloaden. Je krijgt dan een reisadvies van deur tot deur. In de Arrivastore in Maastricht zijn busboekjes en informatie over b.v. tarieven e.d. te krijgen. Tip: Voor 65+ -ers is het b.v. interessant dat je in de daluren onbeperkt met de bus kunt reizen van € 14,00 per maand.

Arriva laat met Carnaval ook borrelbussen rijden. In de bijlage een folder met de dienstregeling en informatie over de kaartverkoop.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »