Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Aw Sjaol in finale ‘Onze Buurt’

Voor de verbouwing van de keuken van de Aw Sjaol heeft de Dorpsraad samen met het bestuur van de Aw Sjaol een aanvraag ingediend voor een bijdrage via ‘Onze Buurt’ ‘Onze Buurt’ bevordert de leefbaarheid in wijken en dorpen. Ze vinden het belangrijk dat mensen in wijken samen werken aan de verfraaiing van de omgeving en onderlinge contacten opzoeken. Daarom reiken ze elk jaar een stevig startkapitaal uit aan het beste buurtplan. Inschrijven voor de prijs van dit jaar kon tot en met 27 augustus 2020. Vandaag zagen we een filmpje dat u hier kunt zien en kregen we een mail waar o.a. in staat:

Onze Buurt 2020 leverde 79 prachtige inzendingen op. De jury heeft alle aanvragen gelezen en uit de enorme berg buurtprojecten 6 inzenders gekozen die door gaan naar de finale. 
 
In willekeurige volgorde, zijn onderstaande projecten door de jury gekozen als beste van Onze Buurt 2020:
-Stadswerkplaats Heerlen
-Zomerweken Buurt-doeboek Blerick
-Hof van Heer Maastricht
-Rondreizend Kinder Kunst Museum Parkstad
-Verbouwing Aw Sjoal Itteren
-Samen Groener Noord-West Maastricht
 
 
Jouw project zit dus in de finale!
GEFELICITEERD met deze nominatie. Met maar liefst 79 deelnemers was de concurrentie groot, dus je hebt echt iets te vieren. Maar er is meteen ook werk aan de winkel: daarover lees je alles in de bijlage “afspraken en spoorboekje”.
Binnen niet al te lange tijd komen de mensen van ‘Onze Buurt’ bij ons langs en wil men nog meer weten waar we mee bezig zijn en wat de bedoelingen erbij zijn. Er zal over de verbouwing van de Aw Sjaol met de gedachte erachter een film van een paar minuutjes gemaakt worden. Daarnaast zal er ook een journalist van De Limburger komen zodat iedereen het in de krant kan lezen en via L1 zal het op TV te bewonderen zijn.  We houden u op de hoogte.
Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »