Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Bericht van RWS

Via de website van Rijkswaterstaat zagen we het volgende bericht:

Door de extreem hoge temperaturen vorige week (30) zijn de werkzaamheden aan Brug Itteren achter geraakt op de planning. De verwerkingstemperatuur van de materialen die worden toegepaste moet lager zijn dan 30 graden Celsius om de kwaliteit te kunnen waarborgen en dat was vorige week niet het geval.

De renovatie van Brug Itteren duurt daardoor enkele dagen langer en is naar verwachting afgerond op 9 augustus 2019. De brug over het Julianakanaal in Itteren is sinds 8 juli 2019 voor een periode van 4 weken afgesloten. Dit is nodig om de staalplaatconstructie op de brug te renoveren. Ook fietsers en voetgangers kunnen die weken de brug niet gebruiken.

Verwerkingstemperatuur cementgebonden mortel

Tijdens de renovatie worden de balken van de brug met een cementgebonden mortel ondergoten. Volgens de materiaalspecificatie dient de verwerkingstemperatuur van zowel omgeving als ondergrond voor deze mortel lager te zijn dan 30 graden Celsius om de opgegeven materiaaleigenschappen en kwaliteit te kunnen waarborgen. De temperaturen overdag zijn vorige week echter ver boven de 30 graden uitgekomen.

Er is nog wel getracht de werkzaamheden te verplaatsen naar de vroege ochtend en avonduren aangezien het dan minder warm zou zijn, maar ook toen waren de omgevings- en ondergrondtemperatuur van de brug te hoog. Een alternatieve toepassing die aan de beoogde kwaliteitseisen voldoet was ook niet voorhanden.

Werkzaamheden hervatten

De werkzaamheden konden op maandag 29 juli 2019 worden hervat. De temperaturen waren toen lager dan 30 graden en in tegenstelling tot zaterdag en zondag werd er geen neerslag meer verwacht.

Tot aan het einde van de werkzaamheden zullen de maatregelen van kracht blijven die gepaard gaan met de werkzaamheden aan Brug Itteren, zoals de omleidingsroute voor vrachtauto’s die door het dorp rijden en het parkeerverbod in de Pasestraat.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...