Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Bloemetje voor een mantelzorger

We kennen allemaal wel iemand die voor een ander zorgt: “de mantelzorger”. Soms is het een familielid maar soms doen mantelzorgers ook iets voor een buur of een kennis. Deze mensen zijn goud waard. De gemeente wil graag deze mensen in het zonnetje zetten. Daarbij hebben wij uw hulp nodig. Kent u een mantelzorger, vul dan het aanvraagformulier in en mail het naar informelezorg@maastricht.nl. U kunt het formulier ook afgeven bij de balie van de gemeente (Mosae Forum), bellen (043) 350 4264 of per post opsturen naar:

Gemeente Maastricht
t.a.v. mevrouw M. Voncken
Randwycksingel 22
6229 EE Maastricht

De door u voorgedragen mantelzorger ontvangt dan op 9 november een bloemetje. Als u iets speciaal voor mensen van Itteren wilt, kunt u dit ook doorgeven via info@itteren.nl of door een reactie op dit artikel te reageren.

De gemeente geeft verder nog aan:

Zorgt iemand voor u? Denk aan de mantelzorgwaardering!
Mantelzorgers zetten zich intensief in voor een familielid of bekende die hulp nodig heeft. Daarom is een bedankje in de vorm van mantelzorgwaardering op zijn plaats.

Wat is het bedankje?
Inwoners van Maastricht kunnen een bedankje van € 200,- aanvragen voor één mantelzorger als deze langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week, onbetaald hulp biedt.

Hoe is dit aan te vragen?
Een mantelzorgwaardering voor 2019 kan tot 1 maart 2020 worden aangevraagd met een aanvraagformulier van de gemeente. Dit aanvraagformulier is bijgevoegd en tevens verkrijgbaar bij het GemeenteLoket of via www.gemeentemaastricht.nl/mantelzorg.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »