Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Bomenrij langs fietspad Borgharen-Itteren

Langs het fietspad Itteren-Borgharen begint zich een mooie bomenrij te ontwikkelen. Veel inwoners van Borgharen en Itteren hebben aan het tot stand komen van de bomenrij bijgedragen door een boom te adopteren. Helaas zijn er ieder jaar weer bomen die het niet of nauwelijks redden. Het is niet duidelijk wat daar de oorzaak van is. Is sommige gevallen kun je je echter afvragen of er wel een natuurlijke oorzaak is. Vandalisme is dan waarschijnlijk de meest voor de hand liggende oorzaak. Dat is helaas triest om te moeten constateren.

Tot nu toe heeft de gemeente gelukkig alle bomen die het niet gered hebben vervangen. Dit jaar gaat dat weer gebeuren. De gemeente heeft desgevraagd aangegeven dat de bomen die het niet gered hebben in het zogenaamde inboetprogramma zitten. Dat wil zeggen dat ze in het komende plantseizoen vervangen gaan worden. De bomen die vervangen worden zijn allemaal gemerkt. Hopelijk vervangen ze ook de bomen die als gevolg van vandalisme het loodje hebben gelegd.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »