Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Borden WhatsAppGroep worden geplaatst

Borden WhatsAppGroep worden geplaatst

Borden WhatsAppGroep worden geplaatst

Via de gemeente hebben we te horen gekregen dat we nu aan alle eisen voldoen voor een WhatsApp buurt te zijn. We hebben nog een voorlichting gehad bij de politie samen met andere wijken en hebben de basisregels og eens doorgelopen. Als het goed is hangen de bordjes uiterlijk begin volgende week in het begin van ons dorp aan de Pasestraat en Op de Bos. Wilt u de basisregels nog eens zien? Hier zijn ze:

1. Maak onderling afspraken voor bijvoorbeeld minimumleeftijd van deelnemers en welke straten bij ‘de wijk’ horen.

2. Spreek af dat in een verdachte situatie snel één persoon de politie via 1-1-2 belt met een signalement. Laat in een whatsapp-bericht aan elkaar weten dat 1-1-2 al gebeld is! Daarmee voorkom je een regen van 1-1-2-meldingen.

3. Bij signaleren van een verdachte situatie, handel als volgt:
– Alarmeer via 1-1-2
– App om je waarneming bekend te maken aan anderen.

4. De wijkagent zit niet zelf in de whatsapp-groep: de politie komt alleen in actie wanneer een melding ( via 1-1-2) gedaan wordt.

5. Speel geen eigen rechter en overtreed geen regels of wetten. Dus ook geen mobiele telefoon vasthouden tijdens het besturen van een voertuig.

6. Het onderling versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan t.b.v. het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Kenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.

7. Gebruik de whatsapp-groep alleen voor verdachte situaties en niet voor onderling contact/privéberichten. Dat haalt de attentiewaarde naar beneden.

S = Signaleer

A = Alarmeer 112
A = App om uw waarneming bekend te maken aan anderen. (alleen actuele meldingen)
R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Last van alleen zijn?

Kent u iemand die zich alleen voelt of voelt u zichzelf alleen? De gemeente Maastricht heeft samen met Humanitas Maastricht-Heuvelland een signaalpunt ingericht dat u

Lees verder »
Gemeentenieuws

Itteren en Borgharen pilot PMD

Vanuit de Dorpsraad hebben we vaker de vraag gekregen waarom het PMD (Plastic, Metaal en Drankverpakkingen)-afval niet, net zoals in Bunde in plastic zakken opgehaald

Lees verder »
Verkeer & openbaar vervoer

Op de hoogte blijven van de brug

Rijkswaterstaat wil de inwoners van Itteren en omstreken op de hoogte houden welke werkzaamheden gepland zijn omtrent de brug. Enerzijds heeft RWS een aparte plek

Lees verder »