Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Brug dicht!!!!

Op woensdag 24 januari ’s middags kreeg de Dorpsraad een telefoontje van een medewerkster van Rijkswaterstaat dat men de brug wilde afsluiten tussen 9 en 16 februari a.s. om herstelwerkzaamheden te doen die noodzakelijk zijn. Daarop werd aangegeven dat wij, als Dorpsraad hier helemaal niet blij mee zijn en we weten dat vele inwoners het met ons eens zijn. Gevraagd hoe het met de vrachtwagens van Sibelco gaat. Die zullen wel door Itteren en Borgharen rijden maar men is in overleg met Sibelco om te kijken of dit verminderd kan worden. Vraag en hoe is het met de optochten in Borgharen en Itteren? Op de middagen van carnavalsmaandag en -dinsdag zullen (in ieder geval tijdens het trekken van de optochten) GEEN vrachtwagens rijden. Waarom is gekozen voor de carnavalsvakantie: Dan hebben de kinderen geen school en hoeven die niet om te rijden en vaak ziet men dat meer mensen dan vakantie opnemen. Kunnen we dit nog voorkomen: NEE alles is al uitgezet.

Afgesproken werd dat de Dorpsraad zo snel mogelijk verdere informatie zou krijgen om de inwoners verder te informeren. Tot op dit moment hebben we echter niets mogen ontvangen van RijksWaterStaat.

We hebben “toevallig” morgen een overleg met o.a. RWS en willen hen dan vragen stellen die u en ons bezig houden:

 • MOETEN er vrachtwagens van Sibelco door de kernen van Itteren en Borgharen rijden? Zijn er geen andere mogelijkheden. Vooral de Pasestraat als verschillende plekken in Borgharen is dit niet te doen. Welke maatregelen treffen jullie?
 • Hoe zit het met de stadsbussen? Naar Maastricht ging altijd al via Borgharen maar hoe de lijndienst naar Bunde gaat, is niet bekend.
 • Is de hele brug continu afgesloten voor al het verkeer? Fietsers kunnen niet over? (Moeten die via “Hartelstein” naar Bunde?)
 • Wat gaat men precies doen en wat moet nog verder gebeuren?
 • Heeft men de hele week nodig of bestaat de kans dat jullie eerder klaar zijn (en de vrachtwagens niet door Itteren en Borgharen rijden.)
 • ………

Misschien heeft u zelf ook nog vragen die we mee kunnen nemen in ons overleg. Help ons, wij hebben u nodig. Maar wel zo spoedig mogelijk. Dank u wel.

 

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

2 reacties

 1. Beste, kunnen we met acties afdwingen dat er geen definitieve oplossing komt voor die brug?
  De overlast die Itteren en Borgharen gaan ondervinden van het vrachtverkeer die door deze kleine dorpen komt wordt enorm. Ik denk aan opstoppingen, stoepen die weer kapot gereden worden, de emotionele schade van het lawaai dat langs komt gereden.
  Als ze dit toch van plan zijn vind ik redelijkerwijs dat de bewoners een schadevergoeding moeten krijgen. Ze spelen al een hele tijd met het gemoed van de bewoners. We moeten dit niet meer pikken. het moet eens klaar zijn! Ze barsten van de centen maar voor dat stukje brug kunnen ze de beurs niet trekken.
  Ik, en veel andere mensen zijn erg boos om de onprofessionele aanpak van dit al jaren durende probleem.

  1. Hallo Eddy,
   Ja we snappen dat je hier boos van wordt, voor ons is het ook een hoofdpijndossier. Zoals je weet is misschien wel het grootste probleem dat de minister bepaald heeft dat de brug gerenoveerd moet worden en dat er geen nieuwe brug komt. Wij zijn nu nog bezig samen met de gemeente Maastricht, Sibelco en anderen om te kijken dat de minister deze beslissing terugdraait. Ondanks dat de minister demissionair is, proberen we toch hieraan te werken. Daarnaast willen we ook dat de overlast die we dagelijks ervaren ook stopt. Dat betekent dat de staalplaten weer op hoogte gebracht moeten worden of dat er in plaats van die (rammelende) staalplaten een betonnen druklaag komt. Dat dit niet de schoonheidsprijs verdiend, is duidelijk voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Jippie, de goaltjes zijn er!

Op vrijdagmorgen 21 juni zijn de goaltjes geplaatst. Weken, misschien maandenlang hebben jongeren ons gevraagd wanneer de goaltjes zouden komen. Op de dag dat het

Lees verder »