Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Verkiezingen: ChristenUnie

Beste Maastrichtenaren, op 16 maart vinden de verkiezingen voor de gemeenteraad in onze prachtige stad plaats. We gaan deze keer voor het eerst meedoen, waardoor we je nog niets kunnen vertellen over onze behaalde resultaten. Politiek lijkt soms ver weg, maar het raakt iedereen. Want deze verkiezingen gaan over mensen. Over jou en over mij. Over onze ouders, onze kinderen, onze buren, etc. Ze gaan over ons en de manier van samenleven in Maastricht. Ons uitgangspunt is daarbij: Samen recht doen in Maastricht.

  • SAMEN, omdat we willen benadrukken dat niemand het alleen hoeft te doen. En ook omdat de overheid pas goed functioneert als zij samen werkt met inwoners.
  • RECHT, omdat ieder mens telt en we tegen onrecht willen strijden.
  • DOEN, omdat onze woorden pas inhoud krijgen als we in beweging komen.

Nog steeds voelen we de gevolgen van de coronacrisis. We zitten er nog middenin. Veel inwoners ervaren dagelijks de fysieke impact van COVID-19. Economisch zijn er grote klappen gevallen en de maatregelen hebben bij jong en oud sociale en psychologische sporen achtergelaten. De polarisatie is toegenomen. Mensen voelen zich niet begrepen, niet gezien en soms zelfs helemaal klemgezet.

De ChristenUnie is zich hiervan bewust. Gelukkig hebben we ook gezien, dat als het erop aankomt, we in Maastricht oog voor elkaar hebben. Praktische voorbeelden hiervan zijn de Crew against Corona (waarbij studenten boodschappen deden voor ouderen), Hart voor elkaar (waarbij de stichting Moetiara Maloekoe maaltijden en verrassingspakketten uitdeelde) en de Voordeur Verhalen op anderhalve meter in Caberg-Malpertuis. Zo zijn er nog vele andere initiatieven geweest. Hartverwarmend.

We zijn dankbaar voor mooie initiatieven zoals de woonwerkgemeenschap Hartelstein, waar mensen een nieuwe plek in de maatschappij kunnen vinden. Dagopvang Zorg aan de Maas, waar ouderen een zinvolle dagbesteding kunnen vinden, is een goed voorbeeld van initiatieven waar we ons graag hard voor willen maken, want iedereen hoort erbij!

Wij zijn ervan overtuigd dat het meer dan ooit belangrijk is om te geloven in en te werken aan een stad waar het niet gaat om ‘ik’ maar om ‘wij’. We doen ons best om oog te hebben voor alle inwoners van de gemeente en voor hen aan de slag te gaan. Samen, met elkaar, en met de onmisbare zegen van God, zien we de toekomst voor onze gemeente met vertrouwen tegemoet. We hopen je vertrouwen te geven. Mogen we jouw vertrouwen ontvangen?

Ingeborg Dijkstra

(lijsttrekker ChristenUnie Maastricht)

www.maastricht.christenunie.nl

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »