Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

College Maastricht wil inwoners overal bij betrekken

Via de gemeente Maastricht werden we op de hoogte gesteld van het coalitieakkoord waarbij aangegeven werd dat de inwoners beter betrokken gaan worden bij het beleid. Daarvoor heeft Maastricht-Oost, waar Itteren onder valt, een stadsdeelwethouder die extra aandacht hiervoor heeft. Dit is met name Niels Peeters van het CDA die daarnaast ook economie, arbeidsmarkt, hoogwater, natuur en landschap, dierenwelzijn, sport en vergunnen in zijn portefeuille heeft. De gemeente schrijft verder:

Verbondenheid is het centrale thema in het bestuursakkoord 2022-2026 van het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Maastricht. Omdat verbondenheid onder andere tot uitdrukking komt in taal heeft de coalitie van Seniorenpartij Maastricht, D66, CDA, PvdA, PVM, VVD en Volt ervoor gekozen om de samenvatting van het nieuwe akkoord te laten vertalen in het Engels en in ’t Mestreechs. De twee versies zijn beschikbaar via link.

Frans Bastiaens namens de formerende partijen: “Eén van onze doelen is de inwoners van onze stad beter te betrekken bij het stadsbestuur en bij het beleid. Taal is daar een belangrijk onderdeel van. De gemeentelijke communicatie wordt al standaard in het Nederlands en in het Engels gedaan vanwege de grote groep internationals in de stad. Als een onderwerp zich daarvoor leent, willen we ook ’t Mestreechs een prominentere rol geven. Omdat we trots zijn op ons dialect, en omdat het dialect kan helpen om de afstand tussen stadhuis en buurthuis te verkleinen. We beginnen met de samenvatting van het bestuursakkoord.” Het bestuursakkoord zal ook nog worden vertaald in een infographic met pictogrammen.
De nieuwe coalitie dankt Veldeke Mestreech voor de hulp bij het vertalen in ’t Mestreechs.

Het hele bestuursakkoord vindt u hier: Bestuursakkoord NL 2022-2026

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...