Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Diefstal of vandalisme?

Diefstal of vandalisme?

Diefstal of vandalisme?

Diefstal of vandalisme. Onlangs is een toegangspoortje bij de Holstraat richting natuurgebied weggenomen. Eigenlijk maakt het niet uit hoe je deze wandaad noemt. Degene die hier verantwoordelijk voor is beseft waarschijnlijk niet waar hij mee bezig is. Je moet er namelijk niet aan denken dat door het wegnemen van het poortje de Konikspaarden het dorp inlopen. Je zult maar een kudde paarden tegenkomen als je gezellig langs de Maas aan het wandelen bent. Nu het water van de Maas redelijk hoog staat en de paarden meestal langs de afrastering lopen is dit gevaar niet ondenkbeeldig. Gelukkig heeft de kuddebeheerder (ARK) van het gebied nadat we hem telefonisch op de hoogte hadden gebracht zeer snel ingegrepen. Binnen een halfuur was het gat provisorisch met prikkeldraad weer dichtgemaakt.

Uiteraard is er ook een melding gemaakt bij de wijkagent en team handhaving. Team handhaving heeft aangegeven de komende tijd extra aandacht te geven aan Itteren. Dit is ook hard nodig. Want na de brandstichting van het JOP, het wegnemen van het poortje voorzien we ook nog wel problemen bij de recreatievijver. Er staat inmiddels een bord met allerlei aanwijzingen van wat wel of niet is toegestaan maar zonder adequate handhaving is dit een wassen neus.

Handhaving kan echter niet altijd en overal aanwezig zijn. We doen dan ook een beroep op iedereen om zaken te melden zodra iets verdachts wordt gesignaleerd.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »