Dossiers

Foto van Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Dit gaan ze doen aan de brug

Van Rijkswaterstaat kregen we informatie over de werkzaamheden die men dit weekend gaan verrichten. Men gaf ons het volgende persbericht:

Brug Itteren: weekendafsluiting vanwege onderhoud

Rijkswaterstaat gaat dit weekend herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de ontlastconstructie op brug Itteren. Daarom is de brug afgesloten van zaterdag 21 oktober 07:00 uur tot en met zondag 22 oktober 18:00 uur.
De uiteindes van de huidige ontlastconstructie zijn verzakt. Deze delen worden nu vervangen door met vezelbeton versterkte profielen. Hierdoor gaat het verkeer geen drempel meer ervaren als ze er overheen rijden. Ook gaan we de losgekomen bouten die de stalen platen op hun plek houden, vastdraaien. Ook vernieuwen we daar waar nodig, de lasverbinding.

Geluidshinder verminderen
Helaas is er op dit moment geluidsoverlast door het gebruik van de brug bij de omgeving. De werkzaamheden van komend weekend, zullen naar verwachting de geluidshinder nauwelijks verminderen. Parallel aan dit werk, wordt onderzocht wat wel mogelijk is. Zodra hier duidelijkheid over is, wordt dit gecommuniceerd.

Hinder
Er is bewust gekozen voor weekendwerk om de hinder voor de bedrijven in de omgeving en schoolgaande jeugd te beperken. De reistijd zal wat langer zijn, helaas is dit niet te voorkomen. Het verkeer wordt omgeleid via de verkeersbrug Limmel. Ook de busverbinding is gewijzigd.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »