Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

“Dodenweg voor dassen”

“Dodenweg voor dassen”

Zoals bijna iedereen is ook Angela Moberts begaan met de natuur en natuurlijk ook voor de dassen. Zij heeft een stukje geschreven over de dassen in Itteren:

In de omgeving van Itteren zijn 2 dassenburchten gevonden. Die ben ik , samen met De Groene Brigade, gaan zoeken naar aanleiding van het vinden van meerdere dode dassen langs Op de Bos. Ik heb contact opgenomen met de voorzitter van de limburgse dassenvereniging Dhr. Baars, en hem de hele situatie uitgelegd.

Deze mijnheer heeft in het verleden al contact gehad met het Consortium Grensmaas , omdat bij Elsloo ook dassenburchten gevonden zijn. Daarop zijn er maatregelen getroffen. Vanwege het feit dat Op de Bos voor de dassen een “ dodenweg” is, heeft dhr.Baars dit probleem weer met het Consortium besproken.

Er zou van daaruit gekeken worden of er geld vrij gemaakt kon worden voor een dassentunnel bij Op de Bos en het aanbrengen van hoogwaterbescherming voor een burcht. Dat zijn ‘Hoera’-maatregelen.

Ware het niet, dat er een nog grotere bedreiging de dassen en heel ons landschap boven het hoofd hangt; de aanleg van de zgn. Groene rivier.

Een bak van 120 meter breed en 1 tot 2 meter diep. Over een lengte van 4 km achter Itteren en Borgharen langs. Waar bovendien alle bomen gekapt gaan worden. En laat die afvoerbak nu net door het gebied komen waar ook de dassen huizen!

De gemeente is inmiddels op de hoogte van de aanwezigheid van deze dieren . De grote vraag is welke belangen er straks gediend worden. Ik ben bang dat de natuur weer het onderspit zal delven.

Angela Moberts

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Last van alleen zijn?

Kent u iemand die zich alleen voelt of voelt u zichzelf alleen? De gemeente Maastricht heeft samen met Humanitas Maastricht-Heuvelland een signaalpunt ingericht dat u

Lees verder »
Gemeentenieuws

Itteren en Borgharen pilot PMD

Vanuit de Dorpsraad hebben we vaker de vraag gekregen waarom het PMD (Plastic, Metaal en Drankverpakkingen)-afval niet, net zoals in Bunde in plastic zakken opgehaald

Lees verder »
Verkeer & openbaar vervoer

Op de hoogte blijven van de brug

Rijkswaterstaat wil de inwoners van Itteren en omstreken op de hoogte houden welke werkzaamheden gepland zijn omtrent de brug. Enerzijds heeft RWS een aparte plek

Lees verder »