Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Doet het fietslicht het wel bij de brug?

Eén van onze inwoners gaf via info@itteren.nl aan dat het fietslicht bij de brug onvoldoende haar werk doet. We hebben de gemeente gevraagd om hier eens naar te kijken en daarvan kregen we onderstaand antwoord (en tekening):

Een verkeerslicht draait een zogenaamde cyclus waarin alle richtingen in een zo optimaal mogelijke volgorde achter elkaar (of samen waar mogelijk) groen kunnen worden.

Een richting wordt alleen groen als er daadwerkelijk een aanvraag is gezet voor de betreffende richting. Voor de autorichtingen 02, 08 en 11 gebeurt dat dmv. detectie in de weg.

Voor de fietsrichtingen 24 en 25 zijn drukknoppen geplaatst.

Op het moment dat ik een aanvraag met de drukknop zet op richting 25 dan krijg ik altijd groen voordat de naastgelegen autorichting met nummer 02 groen wordt.

Alleen als er in de laatste 3 seconden voor het groen worden van 02 gedrukt wordt dan kan de groenrealisatie van 02 niet meer tegen gehouden worden en is 25 in de volgende cyclusronde aan de beurt.

Omdat dit een tijdelijke automaat is beschik ik helaas niet over historische data waarmee ik logging van bepaalde momenten kan ophalen.

Daarbij willen we ook vermelden dat bij het indrukken van de knop voor de fietsers men erop dient te letten dat de knop goed (en soms tweemaal) ingeduwd moet worden zodat deze knop geheel in een cirkel oplicht.

Doet het fietslicht het wel bij de brug?

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...