Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Dubbele strepen bij verkeerslichten brug worden eindelijke verwijderd.

Dubbele strepen bij verkeerslichten brug worden eindelijke verwijderd.

Dubbele strepen bij verkeerslichten brug worden eindelijke verwijderd.

Het heeft dik meer dan een jaar zeuren en drammen gekost maar de aanhouder wint. Van de gemeente kregen we bericht dat de onzalige dubbele strepen als aanduiding 30-km zone bij de verkeerslichten bij de brug zullen worden weggehaald. Hiermee komt een eind aan de vrijwel dagelijkse irritatie bij automobilisten omdat stoppen voor de dubbele strepen er voor zorgde dat er geen aanmelding voor groen licht tot stand komt met filevorming tot gevolg. De kleine bordjes “doorrijden tot stopstreep” zijn inmiddels al weggehaald.

Fietsers zouden wat extra seconden groen krijgen zodat ook de niet (meer) zo snelle fietsers met een gerust hart de overkant bereiken zonder opgejaagd te worden door ongeduldige automobilisten. Ons voorstel om alle fietsers gelijktijdig groen te geven heeft het helaas niet gehaald. Volgens berekeningen van de deskundigen zou dit voor geen voordeel opleveren. Wellicht wel voor fietsers maar niet voor alle verkeersdeelnemers. We kunnen dit niet narekenen en moeten we dat dus maar geloven.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Opkoopbescherming woningen

Via de gemeente hebben we informatie gekregen om het kopen van woningen voor starters en mensen met middeninkomens eerlijker te maken. Het gaat om woningen

Lees verder »