Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Duidelijkheid over wandelpad Op de Warrey

Duidelijkheid over wandelpad Op de Warrey

Duidelijkheid over wandelpad Op de Warrey

Op 17 april hebben wij u aangegeven dat er vragen waren rondom de Recreatievisie die u allemaal heeft kunnen lezen. Dat ging over het wandelpad bij Op de Warrey. Hierop zijn verschillende reacties gekomen van onze lezers. Afgelopen week is er een vergadering geweest en daar zijn besluiten gevallen en wij kunnen u de tekeningen laten zien Via Paul Paulissen kregen we het bericht:

In het wandel- en fietspadenplan dat momenteel door de werkgroep recreatievisie wordt opgesteld is de wandel- en fietsverbinding verbinding Op de Warrey richting brug / Hartelstein opgenomen. Het is de bedoeling dat er een veilige fiets- en wandelverbinding ontstaat vanuit Itteren richting de nieuwe fiets- faunabrug over het Julianakanaal. Deze verbinding takt aan op de recreatieve route richting Hartelstein en Voulwammes. De exacte ligging van deze verbinding is nog niet bekend aangezien dit onderdeel uitmaakt van het herinrichtingsgebied Hartelstein e.o.

Het wandel- en fietspadenplan is een verdere uitwerking van de Recreatievisie Itteren-Borgharen uit 2014. In dit plan worden de oorspronkelijke verbindingen zover als mogelijk hersteld en worden nieuwe verbindingen ontwikkeld. Uiteindelijk dient er een recreatief netwerk te ontstaan bestaande uit wandel- fiets- en struinpaden die zoveel mogelijk gekoppeld zullen worden aan de nieuwe natuur. Door een mengeling van verschillende soorten verbindingen ontstaan er prachtige recreatie mogelijkheden, variërend van een ommetje rond het dorp tot een spannende struin-ervaring door de nieuwe natuur. Daarnaast is het van belang dat de doorgaande recreatieve (fiets)routes weer in ere hersteld worden.

Op de tekening kunt u ook zien waar de fiets-faunabrug gepland is. Heeft u nog meer vragen, laat het ons weten of kom naar onze volgende Dorpsraadvergadering.

op de warrey

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »