Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

€ 1000,- voor een goed idee

Als Dorpsraad krijgen we wel een folders om geld te krijgen voor bepaalde activiteiten. Nu liggen op de tafel in de Aw Sjaol folders van Kern met Pit. Dat is een organisatie die al meer dan 45 jaar burgerinitiatieven ondersteunt. Als er een leuk plan is en het wordt binnen een jaar gerealiseerd dan kun je € 1000,- (en het predicaat Kern met Pit) krijgen. Jaren geleden heeft de Dorpsraad zo (een gedeelte van) de leestafels kunnen  plaatsen. Zo hebben ze ook meegeholpen bij het realiseren van buurt(moes)tuinen zoals bij de Groene Loper, een repaircafé, buurttoneel en nog veel meer. Eventueel kan er ook een adviseur vanuit Kern met Pit meehelpen, zijn er nog workshops en kan er gratis advies van een ingenieursbedrijf (Arcadis) komen.

Heeft u ook een droom of gewoon iets leuks en uw wilt zich inzetten om een leuke activiteit in Itteren te organiseren waarbij € 1000,- heel welkom is, kijk op de site van Kern met Pit en schrijf het idee voor 31 oktober in. Heeft u ondersteuning nodig, laat het ons als Dorpsraad weten en samen komen we er wel.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

2 reacties

  1. Ik zou het super vinden als er goed omheind losloopgebied voor de honden zou komen. Op een plek waar mensen die er geen beginrijm van willen maken niet beperkt zijn in hun wandel rondje maar honden wel los kunnen zonder het risico dat ze onder de draad door in het wild-deel terecht komen en daar wild of nesten verstoren.

    1. Hallo Patricia, dat zou inderdaad super zijn. Hiervoor zullen we o.a. contact op moeten nemen met de gemeente om te kijken waar we dit kunnen realiseren en daarnaast kijken wat het dan ook gaat kosten. In het verleden zijn we er (ook) mee bezig geweest https://itteren.nl/hondenlosloopgebied-in-itteren/ “>hondenlosloopgebied 24-5-19 en werd het in de Dorpsberichten van Herfst 2019 vermeld https://itteren.nl/wp-content/uploads/2019/10/herfst-2019.pdf. Graag nodigen wij jou (evt. met anderen) uit om naar onze Dorpsraadvergadering van a.s. dinsdag 13 september 19:30 uur in de Aw Sjaol uit, om samen te kijken wie wat kan gaan doen. Dan moeten we voor 31 oktober a.s. alles in plan klaar hebben om het dan in te dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »