Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Een warme jas voor een ander

Ook dit jaar is de provinciale actie: Geef een jas en Verwarm een Hart.

24 gemeenten in Limburg sluiten zich aan bij de actie: Geef een Jas, verwarm een hart. De gemeenten gaan van 2 t/m 20 november 2020 jassen inzamelen voor inwoners die geen budget hebben om een winterjas te kopen. De actie is een initiatief van de stichting Samen voor Maastricht. Jassen, die een tweede leven verdienen, kunnen ingeleverd worden bij de inzamelpunten van de gemeente. L1 ondersteunt deze actie via http://l1.nl/geefeenjas.

In 2018 begon Samen voor Maastricht met de inzameling van warme winterjassen voor dak- en thuislozen, volwassenen en kinderen die in armoede leven. In 2 jaar tijd zijn 10.000 jassen ingezameld en uitgedeeld. Het succes van de actie geeft meteen de noodzaak weer. Het aantal mensen dat in armoede leeft stijgt nog steeds. Covid heeft grote groepen mensen die al aan de rand zaten nu verder in grote zorgen gebracht. Ook buiten Maastricht werd al ingezameld en daarmee lag de stap naar een provinciale actie voor de hand. Gouverneur Theo Bovens, doneerde eerder al zijn jas en riep de burgemeesters op om mee te doen. De gouverneur, en de ambassadeurs van Samen voor Maastricht, Huub Stapel en Vivian Lataster doen een oproep voor deze actie via een videoboodschap. De video wordt uitgezonden bij L1 op radio en tv. http://l1.nl/geefeenjas.

L1 besteedt 3x per  week aandacht aan de actie en maakt 26 november de eindstand bekend.

Oproep: Duik in je kast en verzamel schone en goede heren-, dames- en kinderjassen. Lever ze in bij het inzamelpunt in jouw gemeente. Op vrijdag 26 november wordt de eindstand bekendgemaakt bij L1. Kijk voor de inzamelpunten en meer info over de actie op:http://l1.nl/geefeenjas.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...