Dierenzegening

Een oude traditie is het dieren zegenen op de eerste zaterdag van februari. Dat is rond de naamdag van de heilige St. Brigida, de beschermheilige van het vee. Omdat er in Itteren minder boeren zijn en de richtlijnen om met het vee op de openbare weg te komen, strenger zijn, merken we dat er geen koeien meer komen. Maar we zijn wel verheugd om naast de honden ook duiven, kippen, konijnen en zelfs paarden te mogen verwelkomen om zich te laten zegenen door meneer pastoor.

Daarnaast wordt aan de kinderen gevraagd om ook hun knuffel mee te nemen en als ouders een beeld willen meenemen van een dier, mag dat ook!

Meneer pastoor staat vanaf 11:30 uur op de trappen voor de kerk met het beeld van St. Brigida op een tafeltje en met enkele zaden, brood en water. Pastoor vertelt het verhaal van St. Brigida en gaat daarna de dieren zegenen.

In samenwerking met de Brigidahoeve is er na de zegening de gelegenheid om een kop soep of een heerlijke kop warme chocomel te nuttigen en nog even gezellig met elkaar (over dieren) te praten.

Wanneer:           4 februari 2023 om 11:30 uur

Waar:                 Bij de kerk: Brigidastraat

Meenemen:       (huis)dier of knuffel

Organisatie:       Pastoor P. Horsch en Dorpsraad Itteren

Datum

04 feb 2023
Expired!

Tijd

11:30 - 13:00
Kerk

Locatie

Kerk
Brigidastraat
Dorpsraad Itteren

Organisator

Dorpsraad Itteren
Email
info@itteren.nl
Website
http://www.itteren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.