Sint Martinusfeest

Op 12 november wordt in Itteren het feest van Sint Martinus gevierd. Om 17.45 uur komen de kinderen met krotelèmkes (en ouders) naar ‘t Brook om een kleine wandeling te maken, lopen de kerk in en luisteren naar het verhaal van de Sint Martinus. Daarna gaan we onder begeleiding van deze Martinus te paard naar het Sint Martinusvuur. De houtstapel wordt weer verzorgd door de fa. Bours, wordt ingezegend door meneer pastoor en ontstoken door de Ittere Gangsters. Bij het vuur is er voor de kinderen warme chocomel met heerlijke wafels van Marc van bakkerij van de Weerdt uit Gronsveld. Tevens is er nog een prijsje voor de kinderen omdat zij (samen met hun ouders) mooie krotelèmkes gemaakt hebben. Maar hoe kom je aan zo’n krotelèmke?

Krotelèmkes maken
Op woensdag 9 november van 15:00 tot 16:30 uur organiseren we een knutselmiddag om samen met je (groot)ouder(s) of verzorger(s) een kroot (suikerbiet) te komen uithollen en versieren. Dankzij de sponsorring van Marcel Limpens kunnen wij voor de krote zorgen. De kinderen kunnen dan samen met (groot)ouders en/of onze vrijwilligers een mooi krotelèmke maken dat ze die zaterdag kunnen gebruiken.

Deze aktiviteit is mogelijk geworden dankzij de medewerking van de fa. Bours, Bakkerij van de Weerdt, de Ittere Gangsters, meneer pastoor P. Horsch, oud-vrijwilligers van het kindervakantiewerk, Sint Martinus (Chessy) en de gemeente Maastricht voor de vergunning.

Datum

12 nov 2022
Expired!

Tijd

17:45 - 21:00

Locatie

't Brook
't Brook
Dorpsraad Itteren

Organisator

Dorpsraad Itteren
Email
info@itteren.nl
Website
http://www.itteren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.