Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Goed nieuws over brug Itteren!

Goed nieuws over brug Itteren!

Goed nieuws over brug Itteren!

Tijdens de vergadering van de klankbordgroep cluster Itteren-Borgharen hebben we te horen gekregen van vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en Gemeente dat er een bestuurlijk akkoord is tussen de gemeente Maastricht, de provincie en het Rijk over de aanleg van een volledig nieuwe brug over het Julianakanaal in Itteren. Zoals het er nu naar uitziet, is de aanleg van die brug in 2023/2024 een feit.
De komende vijf / zes jaar blijft de bestaande brug nog dienst doen en ze wordt uitgebreid met een fietsbrug waarvoor in de loop van dit jaar concrete stappen worden genomen. Een van de onderdelen van dat bestuurlijk akkoord is ook dat de huidige brug op de een of andere manier toch behouden blijft met het oog op de monumentale status. Paul Hanraets van Rijkswaterstaat verwacht dat de formele bestuurlijke overeenkomst op korte termijn ook een officieel karakter krijgt.

Han Hamakers en Paul Paulissen hebben in de vergadering nog gevraagd welke maatregelen de overheid nog neemt om de overlast van de huidige brug te beperken. Zo levert het rammelend dek van de brug nogal wat lawaai op. Inmiddels heeft de Dorpsraad nog een formele klacht ingediend bij Rijkswaterstaat. Het antwoord dat een van de inwoners van Itteren heeft gekregen is voor ons volstrekt onacceptabel. We hebben er daarom ook op aangedrongen de bouten regelmatig vast te draaien. Aan de gemeente hebben we gevraagd om druk op Rijkswaterstaat te zetten om de overlast van de rammelende platen zo spoedig mogelijk te beperken.

Rijkswaterstaat en de gemeente Maastricht stemmen af met de Dorpsraad van Itteren om tijdens de jaarvergadering in mei hun relaas te doen over de actuele besluitvorming.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Reünie LTC Itteren

Jaren geleden was er een tennisclub in Itteren en nu willen enkele oud-leden een reünie organiseren. Ze vragen uw medewerking hierin Een 4-tal oud leden

Lees verder »