Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Hard werken aan nieuwe omgevingsvisie

Vanuit de Dorpsraad zijn enkele mensen druk bezig om een omgevingsvisie van Itteren en Borgharen te maken. U heeft hiervan al iets kunnen lezen in onze Dorpsberichten. Nu begint het steeds meer vorm te krijgen. Onze mensen zeggen o.a.:

We worden in de toekomst geconfronteerd met allerlei zaken waar wij als bewoners ook zelf over kunnen nadenken en misschien oplossingen aandragen. Per slot van rekening hebben wij als bewoners enorm veel lokale kennis. Een aantal van deze thema’s willen wij gaan meenemen in onze ‘bewonersblik op de toekomst’.

Ook vanuit de gemeente Maastricht is men bezig met een omgevingsvisie. Van daaruit wordt dan ook samengewerkt om dan te kijken hoe die visie er dan uiteindelijk uit komt te zien. Op dinsdag 26 februari is in het bedrijfsrestaurant de Maasmolen van het gemeentekantoor (Mosae Forum 10) van 17.00 tot 18.30 uur de “Stadsronde” waar over de omgevingsvisie gesproken gaat worden. U kunt de benodigde stukken downloaden via https://maastricht.notubiz.nl/ (datum 26 februari). Tussen 18.30 en 19.00 uur kunt u eventueel een hapje mee-eten.

Het allerbelangrijkste is echter dat u, als inwoner van Itteren, zelf kunt aangeven wat u wilt hoe u, uw toekomstige leefomgeving zou willen zien. Daarvoor zal op 20 maart een bijeenkomst gehouden worden in de Haarderhof in Borgharen. U kunt zich alvast voor opgeven door hier te klikken en daar uw gegevens in te vullen. Wilt u nog meer informatie krijgen, ga dan naar de website van www.itterenborgharen.nl en lees wat allemaal al ingevuld is. Zo blijft u op de hoogte.

Vanuit Itteren zijn Paul Paulissen, Han Hamakers, Sander Bastings, Angela Moberts en Jitske Michielsen betrokken.

 

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »