Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Hart onder de riem van de burgemeester

Vanmiddag kregen we een telefoontje van onze burgemeester mevr. Annemarie Penn-te Strake. Zij wilde alle bewoners van Itteren en Borgharen een hart onder de riem steken en ons veel sterkte wensen. Zij leeft erg met ons mee en vroeg hoe het met de mensen van onze dorpsgemeenschappen gaat. Natuurlijk zijn er mensen die de spookbeelden van 1993 en 1995 nog voor hun ogen zien maar er zijn ook mensen die het gewoon op zich af laten komen. De oudere bewoners weten nog wel dat er vroeger (bijna) ieder jaar hoogwater was en de kinderen met een vlot over de hele grote Maas voeren. Mensen die minder lang hier wonen merken dat er nu veel gewandeld wordt en er veel contacten gelegd worden. Zo merken we als er nog mensen hulp nodig hebben en dan zijn we er voor elkaar.

We hebben ook aan de burgemeester aangegeven dat we blij zijn met alle steun die we van de gemeente krijgen. Van de communicatiemedewerk(st)ers tot de chauffeurs van de (pendel)bussen, de verkeersregelaars om alle ramptoeristen uit de dorpen te houden tot de mensen die de zandzakken voor ons gemaakt en neergelegd hebben, eigenlijk van de gemeente, het waterschap, het leger en anderen die hierbij betrokken zijn. Wij wensen de burgemeester veel wijsheid bij alle beslissingen die zij moet nemen als burgemeester maar ook als voorzitter van de veiligheidsraad.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »