Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Inbraken via sleutelkastjes

Inbraken via sleutelkastjes

Inbraken via sleutelkastjes

Via Burgernet kregen we te horen dat er de laatste tijd meer woninginbraken zijn gekomen en zij vragen bewoners en familieleden alert op deze sleutelkastjes te zijn. Zij geven aan:

In Limburg is de laatste maanden een toename van woninginbraken geconstateerd waarbij de daders zich toegang tot de woning wisten te verschaffen door een sleutelkastje open te breken. Het is niet nieuw dat woninginbraken plaatsvinden door middel van het openbreken van sleutelkastjes. Deze zijn vaak bij bewoners aan de muur bevestigd zodat onder andere zorgverleners makkelijk de woning in kunnen. De politie wil bewoners en bijvoorbeeld familieleden of vrienden oproepen om extra alert te zijn. Het gaat dan om verdachte situaties bij die sleutelkastjes. Denk aan personen die foto’s van woningen maken, of aan het rommelen zijn bij een sleutelkastje. Wanneer er sprake is van dit soort verdachte situaties mogen mensen 112 bellen. De politie kan dan snel ter plaatse komen om bijvoorbeeld een inbreker op heterdaad te betrappen.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »