Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Info basisschool Maasköpkes

Van de basisschool van Borgharen kregen we onderstaande info:

Na een warme zomervakantie mogen wij al weer twee weken zo’n 95 leerlingen verwelkomen op Basisschool de Maasköpkes.

Historie
Borgharen heeft sinds 1900 een school, die verschillende namen heeft gekend. Start schooljaar 2002-2003 werd de naam “de Maasköpkes” bedacht.Deze naam heeft een bijzondere betekenis.
De Maas geeft aan waar de school gelegen is. Köpkes doet denken aan kinderköpkes. Granieten stenen, die allemaal verschillend van vorm zijn, maar wel samen een weg vormen. Ze zijn allemaal onmisbaar, want als er een ontbreekt heb je een gat in de weg. Wij vinden alle kinderen, hoe verschillend dan ook, belangrijk en accepteren hun verschillen. Samen vormen zij onze school en gaan ze op weg naar volwassenheid. Ze leggen bij ons de weg af van kleuter naar puber en we hopen dat het een weg is zonder hindernissen.

Logo
Het logo van de school stelt drie spelende kinderen voor. Wij willen daarmee aangeven dat we het belangrijk vinden dat onze kinderen spelend door het leven gaan en vooral veel plezier op school beleven. In het logo zijn de golven van de Maas opgenomen. Onder de naam en het logo staat onze missie ‘Samen leren, groter groeien’. Hier staat heel kort geschreven wat wij belangrijk vinden en waar wij voor staan.Wij doen de dingen samen. We leren samen. We leren op veel gebieden. We worden al lerend groter en groeien als persoonlijkheid. In onze visie kun je alleen leren als je dat samen met anderen doet.

Onderwijs
In de ochtend staan de basisvakken rekenen, taal-spelling en lezen centraal. De leerlingen ontvangen waar nodig gezamenlijk instructie met medeleerlingen binnen hun eigen jaargroep. Het werken in een vaste groep werkt efficiënt omdat leerlingen van en met elkaar leren en dit een positief effect heeft op de sociale vorming van leerlingen. De leerkracht legt uit, doet voor en oefent samen met de kinderen. Hierna gaan ze zelfstandig aan de slag met de leerstof. In de middag staat het thematisch werken centraal. Waarbij gewerkt wordt vanuit betekenisvolle thema’s en projecten. Verschillende vakgebieden zoals bijvoorbeeld aardrijkskunde, geschiedenis of bijvoorbeeld muziek, hebben een relatie met het aangeboden thema. Leerlingen leren ontdekkend en leren door te doen. Het curriculum is procesgericht op vaardigheids- en persoonlijke doelen, waarbij kinderen steeds meer zelfstandig leren reflecteren.

Voor meer informatie over onze mooie school, waar we heel trots op zijn, kunt u een afspraak maken via:
Mail: m.vreuls@mosalira.nl, Telefoon: 043-3632281

Meer informatie over waar we mee bezig zijn check de websites en natuurlijk onze facebookpagina.

Voor meer informatie https://maaskopkes.schoudercom.nl/

 

Team basisschool de Maasköpkes

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »