Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Informatieavond brug Itteren

Brug Itteren is al jaren onderwerp van gesprek. Komt er nu wel of een nieuwe brug, wanneer wordt het probleem met de rammelende platen opgelost enz. enz. Vragen, vragen maar geen antwoorden. Begin dit jaar kregen we gelukkig te horen dat de knoop was doorgehakt en dat Itteren een nieuwe brug zou krijgen. De vraag is echter alleen wanneer ;ligt die brug er en hoe komt hij er uit te zien. Ook doet de vraag zich voor wat er met de huidige brug gaat gebeuren. De brug heeft immers een monumentale status! Nieuwe vragen dus en wat gebeurt er in de tussentijd. Moeten we leren leven met rammelende platen waardoor je iedere ochtend al om 5 uur wakker gerammeld wordt? Wanneer de wordt de fiets veilige oversteek gerealiseerd?

De Dorpsraad heeft diverse malen aan Rijkswaterstaat en gemeente gevraagd om een toelichting te komen geven. Men was bereid dit te doen en begin september is er zelfs een informatieavond gepland. Deze avond is echter gecancelled omdat er zogenaamd niks niets nieuws te vertellen viel. Dat was een grote teleurstelling want men had op z’n minst kunnen toelichten wat de plannen waren of waarom het allemaal zo lang moest duren. Men was destijds wel bereid een toelichting te geven via een informatiebrief die opgenomen is in de herfsteditie van de Dorpsraad. Tevens gaf men aan alsnog voor het eind van het jaar een informatieavond te organiseren. Rijkswaterstaat en gemeente doen hun belofte gestand en hebben inmiddels een informatieavond gepland. Door middel van een huis aan huis te verspreiden uitnodiging wordt aan de bijeenkomst bekendheid gegeven. Dorpsraad is al in het bezit van de uitnodiging. Onderstaand de uitnodiging (zonder logo Rijkswaterstaat)die binnenkort bij iedereen in Itteren in de bus zal vallen. Ook belangstellenden uit Borgharen en Bunde zijn uiteraard van harte welkom. We hopen natuurlijk op een grote opkomst.

 

Geachte heer, mevrouw,

Rijkwaterstaat en gemeente Maastricht organiseren op woensdag 12 december 2018 een informatieavond. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Locatie:           Brigidahoeve, Brigidastraat 64 in Itteren

Aanvang:         19:00 uur

Einde:              20:30 uur

De drie onderwerpen die deze avond besproken worden, zijn ook in de nieuwsbrief van oktober aan de orde geweest:

  • De laatste stand van zaken m.b.t. de ontlastconstructie op de huidige brug en de geluidshinder die hierbij ontstaat;
  • De laatste stand van zaken m.b.t. de tijdelijke fietsbrug;
  • De laatste stand van zaken m.b.t. de nieuw te bouwen brug.

Na iedere presentatie heeft u gelegenheid tot het stellen van vragen.

Na afloop van de presentaties kunt u het beschikbare kaartmateriaal inzien en zullen er medewerkers van Rijkswaterstaat en gemeente  Maastricht beschikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen.

We hopen u woensdag 12 december te kunnen ontmoeten,

Met vriendelijke groet,

 

Menno Kamp

Omgevingsmanager

 

 

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »