Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Internationale Maasfietsroute

Verleden jaar is met veel vertoon de Internationale Maasfietsroute gepresenteerd. Een fietsroute van de bron van de Maas in de Vogezen tot aan de monding in de Noordzee. Tot onze grote verbazing volgde de Maasfietsroute binnen Maastricht niet de Maas maar werd vanaf Maastricht Centrum naar de Molenweg en vervolgens via Rothem/Meerssen naar Bunde gereden. Meest voor de hand liggend was natuurlijk een route langs de Maas via Borgharen en Itteren. Tenslotte liggen hier nu mooie vrijliggende fietspaden langs de Sluisweg en tussen Borgharen en Itteren. Tussen Borgharen en Itteren wordt langs het nieuwe natuurgebied gereden.

Wij hebben dit aangekaart bij diverse instanties waaronder de gemeente Maastricht maar zijn uiteindelijk terecht gekomen bij de coördinator routepunten van de VVV Zuid-Limburg. De coördinator heeft onze opmerkingen serieus genomen en is er mee aan de slag gegaan. Onlangs kregen we van hem bericht dat Borgharen en Itteren weer zullen worden opgenomen in de LF3 route en dat de gekke kronkel via Meerssen komt te vervallen. Goed nieuws dus voor Borgharen en Itteren.

De LF3 route (Arnhem-Maastricht) maakt onderdeel uit van een 25-tal lange afstandsfietsroutes. Binnen Nederland maakt de LF3 route ook nog onderdeel uit van de Internationale Maasfietsroute.

De LF3 wordt ook nog omgeturnd tot een zogenaamde themaroute en krijgt dan de naam Maasroute. Deze Maasroute wordt ook nog eens onderdeel van de officiële Eurovelo fietsroute.

Allemaal goed nieuws dus.

De Maasroute zal via de bekende bordjes gemarkeerd worden. Via het fietsknooppunten netwerk kan de route gevolgd worden.

Overigens kan de nieuwe route nog niet helemaal volgens plan gereden worden omdat de oude verbinding tussen Itteren en Voulwames nog opnieuw aangelegd moet worden. De verwachting is dat dit nog dit jaar zal plaatsvinden zodat het nieuwe netwerk voor het fietsseizoen 2019 helemaal klaar is.

Begin oktober zitten we weer met de coördinator Routepunt om de tafel waar de laatste puntjes op de i worden gezet. We hebben namelijk nog wat aanvullende wensen. Te denken valt daarbij aan de verbinding fietspad Ankersmit via Stuifkensweg (recreatievijver), Meerbruggenweg naar Hartelsteijn.

Zodra meer bekend is over de fietsroutes zullen we hier uiteraard weer aandacht aan besteden.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »