Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Ironman 7 augustus door Itteren

Op 7 augustus komen de atleten van de triatlon met hun wielrenfiets door Itteren. Dat betekent dat  de wegen afgesloten worden voor het reguliere verkeer. De Dorpsraad heeft gevraagd of men, als men uit het dorp weg moet, toch met de stroom mee, van brug naar Borgharen, gebruik kan maken van de weg. Daarop kregen we onderstaand bericht:

In beginsel is het helaas niet mogelijk om over het parcours te rijden in welke richting dan ook. Zou het wel mogelijk zijn dan zou dat betekenen dat we op het parcours de controle verliezen en de veiligheid niet meer kunnen waarborgen voor de atleten, die ervan uitgaan dat het parcours afgesloten is. Wel is het zo dat we zeker uitzonderingen maken (met name van het parcours af), mochten er zich bijzondere situaties voordoen, of dat bijvoorbeeld mantelzorgers ergens moeten zijn. Dat horen we dan wel het liefst van tevoren via mail maastricht@ironman.com (o.v.v. bereikbaarheid) of bellen naar +31 (0)43 351 18 08) zodat we een motard ter ondersteuning kunnen sturen. Het is niet de bedoeling dat mensen zonder motard zelf gaan rijden.

Mochten er op de dag zelf situaties zich voordoen waardoor er iemand toch echt het parcours op of af moet, dan is het verzoek om zich te melden bij een verkeersregelaar. Die staan in contact met onze commandopost en zorgen ervoor dat er een motard z.s.m. ter plaatse komt.

Ook schrijven ze:

Het weekend van 5 tot en met 7 augustus staat helemaal in het teken van het wereldberoemde sportspektakel IRONMAN. Er staan 3 activiteiten en wedstrijden op het programma. Twee triatlon wedstrijden: IRONMAN 70.3 op zaterdag en IRONMAN FULL DISTANCE op zondag. En op vrijdagavond een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot 16 jaar. Een deel van het parcours loopt ook door uw wijk. Dit brengt ook een aantal tijdelijke verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. Wat dat precies u als bewoner betekent, ziet u op de website www.bewoners.ironman.nl. U ontvangt hierover ook een brief thuis.

Heeft u nog verdere vragen?
Voor vragen tijdens het event kunt u telefonisch contact opnemen met IRONMAN Nederland/Extra Leisure, bereikbaar via 0229-252300. Tijdens het evenement is dit ook als noodnummer te gebruiken voor dringende zaken voor inwoners die aan het parcours wonen. Bij geen gehoor, willen we u vragen nogmaals te bellen. Met name tijdens de wedstrijden kan het nummer drukbezet zijn.

Spoedeisende zorg blijft uiteraard voor alle inwoners te allen tijde gegarandeerd. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes.

Hopelijk hebben wij u hiermee voldoende geïnformeerd. Mochten er nog vragen zijn, kunt u deze sturen naarmaastricht@ironman.com of bellen naar +31 (0)43 351 18 08.

Ook hebben ze ons een bewonersbrief gestuurd: 220720 Bewonersbrief

De route loopt van Weg naar Hartelstein (langs kanaal), Op de Bos, Geneinde, Ruyterstraat, Pasestraat en dan naar Borgharen.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »