Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Itteren 30 maart om 18:50 uur op TV

Via Pascal Roomberg van Staatsbosbeheer Limburg kregen we te horen

We hebben een ruim een week geleden opnames gemaakt met KRO-NCRV voor het televisieprogramma Binnenste Buiten. Centraal daarin staat het RivierPark Maasvallei ter hoogte van Herbricht en Itteren. Van de redacteur vernam ik dat het item heel erg mooi is geworden. We weten inmiddels ook dat de uitzending uitgezonden zal worden op 30 maart op NPO2 om 18.50.

Daarnaast maakt hij zich grote zorgen over loslopende honden in de natuurgebieden. Hij heeft daarover een stukje geschreven voor onze Dorpsberichten die hopelijk eind deze week uitgebracht worden.
Toevallig kregen we ook een mail onder ogen waarbij dit ook aan de orde kwam. Hieronder staan wat citaten uit deze mail:

Eind deze middag reed ik van Itteren naar Borgharen en zag plotseling in de uiterwaarden rechts een aantal runderen wild springen en rennen. Mijn oog viel op een wandelaar met een loslopende hond, een soort herder. In Borgharen ben ik gestopt en met gezwinde pas op de wandelaar afgestevend.

Ik verweet haar dat ze door haar manier van doen de runderen opschrikte, te meer een probleem daar er zich ook nog een heel jong kalfje in de kudde bevond waar de hond achteraan ging.

Tussen 15 maart en 15 juli bouwen de meeste dieren in de natuurgebieden hun nest en krijgen ze jongen. Het gaat vooral om vogels en grotere dieren zoals konijnen, hazen, vossen en reeën die nu extra kwetsbaar zijn. Dan is het natuurlijk van groot belang dat in de natuurgebieden honden ALTIJD aan de lijn moeten zijn. Het is heel logisch dat jij je hond eens lekker wil laten rennen maar doe dat NIET in de kraamkamer van moeder natuur, oftewel in de natuurgebieden. 

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Last van alleen zijn?

Kent u iemand die zich alleen voelt of voelt u zichzelf alleen? De gemeente Maastricht heeft samen met Humanitas Maastricht-Heuvelland een signaalpunt ingericht dat u

Lees verder »
Gemeentenieuws

Itteren en Borgharen pilot PMD

Vanuit de Dorpsraad hebben we vaker de vraag gekregen waarom het PMD (Plastic, Metaal en Drankverpakkingen)-afval niet, net zoals in Bunde in plastic zakken opgehaald

Lees verder »
Verkeer & openbaar vervoer

Op de hoogte blijven van de brug

Rijkswaterstaat wil de inwoners van Itteren en omstreken op de hoogte houden welke werkzaamheden gepland zijn omtrent de brug. Enerzijds heeft RWS een aparte plek

Lees verder »