Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Itteren en Borgharen 30 km-zone

Zoals u waarschijnlijk gelezen heeft gaat het Heuvelland vanaf dit weekend “op slot” voor alle toeristen. Een van onze inwoners Detlev Keijdener vroeg aan de Dorpsraad of we dan niet bang zijn dat Itteren en Borgharen overvallen worden door diezelfde toeristen. Daarop heeft de Dorpsraad de gemeente ingeschakeld en in een razend tempo heeft de gemeente alles in het werk gesteld om zo spoedig mogelijk in Itteren en Borgharen voor de doorgaande wegen een verplichte 30km-zone te maken. Dat betekent dat wel de opdracht gegeven is aan de aannemer om deze doorgaande wegen met borden te voorzien dat er niet harder gereden mag worden als 30 km.

Wij willen zowel Detlev maar ook de diverse afdelingen van de gemeente maar ook de aannemer hartelijk danken voor deze snelle actie.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

8 reacties

  1. Fantastisch! Ook Op de Bos wordt vaak te hard gereden, vooral door motorrijders. Het is mij echter niet duidelijk of dit een tijdelijke of een permanente maatregel is.

  2. Ik dacht dat Borgharen en Itteren 30 km zone zouden worden tijdens de paasdagen. Maar ik heb nog geen bord gezien in Hare.

    1. Hallo Dave, we hebben vanuit Itteren niet gecontroleerd of er ook borden staan in Borgharen. We hebben de gegevens van de contactpersoon doorgegeven aan het Buurtnetwerk. Misschien kun je met hen contact opnemen. Alvast bedankt!

    1. Hallo Harry, de prioriteit ligt bij politie eerder bij het handhaven in het Mergelland. Als men een overtreding in Itteren ziet, zal men beslist gaan handhaven.

  3. Dit is fantastisch. Had al veel eerder moeten gebeuren,vooral in de Pasestraat. Nu nog een parkeerverbod aan één kant, zodat de bus ook weer ongehinderd door kan rijden en wij bewoners weer zonder manoeuvreren uit onze uitrit kunnen komen.

    1. Ja, de Pasestraat is al jaren eens straat waar steeds weer gekeken moet worden hoe een goede afstemming kan plaatsvinden tussen (doorgaand) verkeer en bewoners. Hopelijk dat de 30 km. het iets veiliger kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »