Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

“Itterse” Partners in Balans gewonnen!

“Itterse” Partners in Balans gewonnen!

Waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn. Op 23 oktober hebben wij u gevraagd om op Partners in Balans te stemmen. Partners in Balans is een digitale cursus voor mantelzorgers voor o.a. partners van mensen met dementie die ontwikkeld is door de universiteit van Maastricht. “Onze” Itterse Jenny Tilly is één van de hoofdrolspeelsters van de promotiefilm die hiervoor gemaakt is. Het project Partners in Balans was samen met twee anderen genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs. De hele wereld kon stemmen op de drie projecten en gisteren werd bekend gemaakt wie de winnaar is en € 75,000,- wint voor dit project: Partners in Balans, voor de mantelzorger van morgen! De jury schrijft o.a.:

Met de geldprijs willen de onderzoeker Lizzy Boots (MUMC) en patiëntvertegenwoordiger mevrouw Jennie Tillie-Hecker dat hun cursus, die mantelzorgers helpt omgaan met onzekerheden en vragen na een diagnose dementie, verder wordt ontwikkeld en geïmplementeerd.

Het winnende project ‘Cursus ‘Partner in Balans’ bij dementie’ is gekozen door de jury vanwege de verschillende manieren en niveaus van betrokkenheid van de mantelzorgers in het project. Daarbij ziet de jury het belang om de mantelzorger te behoeden voor overbelasting en deze cursus werkt preventief.

Jenny gaf aan dat ze heel trots was en wil iedereen bedanken voor hun stem en alle lieve ondersteuningen. Van de organisatie heeft ze te horen gekregen dat er waanzinnig veel gestemd is vanuit Itteren. Daarom nogmaals hartelijk dank. Wilt u het hele artikel lezen, klik dan hier.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »