Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Jeugd IBC bij MVV

Afgelopen week was IBC’03 RKVCL de club van de week en hebben de spelers van MVV begeleid naar het veld. Dat was een enorme beleving. Hieronder staan enkele wedstrijdverslagen

Groene Ster M013-1 – IBC’03/RKVCL MO13-1 2-1
Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Groene Ster op het programma voor onze meiden.
Het was weer eens vroeg opstaan voor de meiden en dat was te merken bij sommige. Gelukkig was dit alleen vooraf aan de wedstrijd.
Vanaf de eerste minuut werd er al druk gezet bij de tegenstander en werden er leuke kansen gecreëerd maar helaas zonder resultaat.
De scheidsrechter was meer met het coachen bezig van zijn team dan met het leiden van de wedstrijd. Hierdoor werden er vreemde beslissingen genomen en zelfs een handsbal niet gezien waaruit de 1-0 werd gescoord.
Achterin stonden we vaker met drie tegen twee te voetballen waardoor de 2-0 niet lang opzicht liet wachten.
Na rust waren de meiden zeer gedreven om minimaal met 1 punt huiswaarts te keren en dat resulteerde dan ook in de 10e minuut van de tweede helft in een mooi doelpunt van Danique.
In de 20e minuut werd Danique hard onderuit gehaald en de scheidsrechter reageerde hier volgens onze trouwe aanhang iets te mild op. (Ze hadden wel gelijk)
Na dit incident kregen de meiden een extra “boost” om de gelijkmaker op het scorenbord te krijgen. Er werden mooie kansen gecreëerd maar helaas kregen we de bal niet in het net geplaatst.
Een wedstrijd met goede wil en de juiste inzet maar helaas niet het verdiende resultaat.
Eindstand 2-1. Doelpuntenmaakster: Danique

Sportclub’25 JO15 – IBC’03/VCL JO15
Op deze regenachtige zaterdagmorgen moesten wij reeds om 10 uur in Bocholtz aantreden tegen de JO15 van Sportclub’25. Om een lang verhaal kort te maken : Dit is blijkbaar geen tijd om pubers van IBC/VCL te laten voetballen. VERDORIE!!! Ben benieuwd of het ’s avonds bij Pure ook zo was??? Een hele kleine opleving was de goal van Mik waarbij hij goed doorzet en afwerkt in de korte hoek.
Voor de rest ga ik er geen woorden aan vuil maken, want dan zou het een heel negatief stukje gaan worden. Eindstand 5-1 !! Heel snel vergeten en op naar volgende week.

SCG JO9-1 – IBC’03/RKVCL JO9-1 6-4
Vandaag stond de topper op het programma tussen de sterkste ploegen in deze klasse. Gezien het competitieverloop zal de ploeg die de wedstrijd wint kampioen gaan worden. Beide ploegen waren volledig aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging volledig gelijk op. Het spel golfde op en neer en dit was voor rust ook te zien aan het scoreverloop. De JO9-1 nam 2x een voorsprong maar beide keren kwam SCG vrij snel weer langszij zodat we gingen rusten met tussenstand van 2-2. Na rust hetzelfde spelbeeld, de 2 ploegen bleven gelijkwaardig aan elkaar nu nam SCG een voorsprong en zoals het ook voor rust gebeurde kwamen wij nu weer vrij snel op gelijke hoogte, 3-3. Het spel bleef op en neer gaan en 10 minuten voor tijd nam de JO9-1 weer een voorsprong, 3-4. SCG ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en onze mannen/meiden probeerde hun voorsprong te verdedigen maar ook nu weer valt de gelijkmaker vrij snel nadat een ploeg op voorsprong is gekomen, 4-4. De wedstrijd leek te gaan eindigen in gelijkspel, een uitslag waar beide ploegen vrede mee moesten hebben want deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Maar helaas 2 minuten voor tijd ging het mis voor onze JO9-1, een van richting veranderd schot kwam via de binnenkant van de paal terug het veld in. Even was er wat commotie over wel of geen doelpunt, hier waren de meningen over verdeeld, echter het doelpunt werd toegekend, 5-4.
Hierna probeerde de JO9-1 nog gelijk te maken maar helaas met een counter besliste SCG de wedstrijd in hun voordeel, 6-4. Of bij het 5e doelpunt van SCG de bal de doellijn had gepasseerd blijft nog onduidelijk, daartegen over staat dat bij ons 3e doelpunt er een soortgelijke situatie was en dit doelpunt werd ook goedgekeurd dus ook hier hadden beide ploegen een keer voordeel bij en een keer nadeel. Al met al een leuke gelijkopgaande spannende wedstrijd die zoals al eerder vermeld eigenlijk geen winnaar verdiende. Maar helaas voor onze JO9-1 liepen zij tegen hun eerste nederlaag aan na 20 wedstrijden op rij niet te hebben verloren, ook dit hoort bij de sport. Een compliment voor de inzet. Doelpuntenmaker: Raoul 4x

BUNDE JO11/1 – IBC’03/RKVCL JO11/1 6-0
Vandaag de topper tegen Bunde. Als lijstaanvoerder en gezien de eerdere uitslagen van Bunde hadden we vooraf goede hoop. Ondanks de eerdere walkover van Bunde in een oefenwedstrijd voorafgaand aan deze competitie. Voor de wedstrijd was te merken dat we er allemaal zin in hadden. Een volledige groep (6 wissels…), een leuke avond vooraf bij us mvvke en allemaal strakke kopjes. De trainers hadden vertrouwen. Het begin van de wedstrijd begon aardig. Een aantal kansjes aan beide zijde en wat voorzichtig aftasten. Even onoplettendheid achterin zorgde voor de 1-0 van Bunde maar geen man overboord. Nog enkele kansen voor ons maar helaas wederom een zwak moment zorgde voor de 2-0. Het wilde vandaag in de eerste helft niet echt meer lukken. Rust 2-0. In de tweede helft begonnen we echt fel maar helaas maar voor korte duur. Bunde stond beter, speelde beter en maakte goed gebruik van de ruimte die we de tweede helft weggaven. Bunde wist gemakkelijk de bal rond te spelen en liet ons totaal niet in het spel komen. Uiteindelijk werd het 6-0 voor Bunde. Een terechte nederlaag. Een team dat ons totaal niet ligt. De komende 2 wedstrijden zullen we uit een ander vaatje moeten tappen. Dan kunnen we dit seizoen op gepaste wijze afsluiten. Want ondanks deze nederlaag zijn we natuurlijk wel aan een fantastisch seizoen bezig in de eerste klasse. Komende zaterdag hebben we vrij. De week erop thuis in Limmel (voor het laatst in Limmel Afbeelding verwijderd.?) tegen RKVVL/Polaris.