Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Komt Waterkrachtcentrale niet?

Komt Waterkrachtcentrale niet?

Komt Waterkrachtcentrale niet?

Via Ludo Spronck kregen we een document van de rechtbank over de (geplande) waterkrachtcentrale in Borgharen. Ludo schrijft:

Het heeft de meervoudige rechtbank van Utrecht behaagd de vergunning voor een waterkrachtcentrale bij de stuw van Borgharen wederom te vernietigen. Die uitspraak is op 25 april 2017 gedaan. Natuurlijk is hoger beroep mogelijk, dat zien we dan maar met vertrouwen tegemoet. Dank aan de indieners van bezwaren tegen deze gehaktmolen.

We lazen op de website van de Sportvissers dat het al een hele lange strijd is:

De conflicten ten aanzien van de bouw van een waterkrachtcentrale in de stuw bij Borgharen spelen al langer. In 2012 oordeelde de Raad van State in het voordeel van Sportvisserij Nederland en besloot dat de vergunning voor de bouw van een waterkrachtcentrale op deze plaats ten onrechte was afgegeven. De Minister moest naar aanleiding van die uitspraak een nieuw besluit nemen op een aangepaste aanvraag. Dit nieuwe besluit van de Minister op de aangepaste aanvraag werd gisteren door de rechter getoetst. Wanneer zich nieuwe ontwikkelingen in dit dossier voordoen, lees je die uiteraard op onze website.

In de bijlage kunt u de uitspraak van de rechtbank lezen.

Bekijk bijlage

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Vrijdag GEEN Aansjuive

Onze vrijwilligers hebben helaas moeten beslissen dat er vrijdagavond 24 juni geen Aansjuive kan plaatsvinden. Er is iemand in de nabijheid van de vrijwilligers besmet

Lees verder »
Verenigingsnieuws

Verrekijker kwijt?

Eén van onze inwoners heeft afgelopen vrijdag een verrekijker gevonden op een bankje in ons natuurgebied. Ze heeft al van alles geprobeerd om de rechtmatige

Lees verder »