Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Laatste seizoen IBC’03

Het bestuur van IBC’03 heeft een pijnlijke beslissing moeten nemen. Zij geven aan:

Een mededeling die geen enkel bestuur wil doen..

Met pijn in het hart en met tranen in de ogen, moeten wij helaas meedelen dat seizoen 2021/‘22 het laatste zal zijn uit de historie van IBC’03. Een beslissing die je gevoelsmatig zolang mogelijk probeert uit te stellen, maar op een bepaald moment realistisch gezien helaas onvermijdelijk wordt.

Door een combinatie van o.a. een afnemende animo bij de senioren, een structureel tekort aan vrijwilligers, jeugdleden waarvoor we eerder al de samenwerking met Bunde zijn moeten aangaan én de jaar na jaar slechter wordende financiële situatie, zien wij als bestuur helaas geen andere uitweg meer. Dit houdt in dat wij het lopende seizoen op een waardige manier zullen uitspelen en afsluiten, maar dat het doek voor onze mooie club zal vallen. Per seizoen 2022/‘23 zal IBC’03 definitief ophouden te bestaan.

MAAR, wij doen dat met rechte rug en met een rugzak gevuld met ontzettend veel mooie herinneringen!!! Want kijk maar eens waar wij vandaan komen. Vóór onze fusie in 2003 stonden derby’s tussen Itteren en Borgharen nog garant voor rivaliteit en zo nu en dan zelfs de nodige schoppartijen. Na de fusie heeft onze samenwerking geleid tot heel veel mooie anekdotes, heeft IBC’03 maatschappelijk bijgedragen aan de leefbaarheid van onze mooie dorpen, kende IBC’03 zoals iedere club zijn eigen prachtige cultfiguren, vierden wij samen onze promoties en zochten juist troost bij degradaties, plezier en verdriet werden altijd samen gedeeld, feesten vonden plaats tot in de late uurtjes in onze kantine, wij gingen samen weekendjes weg, er waren fijne mensen die ons veel te vroeg ontvielen en er zijn vriendschappen opgebouwd voor het leven. Voor de buitenwacht waren wij misschien een kleine club als zovele, IBC voor ons was je een unieke club met een eigen identiteit als geen andere!!

Via deze weg willen wij iedereen ontzettend bedanken die jarenlang zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de historie van onze mooie club! Supporters, sponsors, (jeugd)trainers, scheidsrechters, grensrechters, leiders, barpersoneel en andere vrijwilligers: een oprechte merci voor al jullie geweldige inzet en harde werk! Zonder jullie was onze club 100% zeker al veel eerder ter ziele gegaan.

Uiteraard willen wij onze club niet roemloos ten onder laten gaan. Wij doen dit op zijn IBC’s! Met een lach en zeker ook met een traan, willen wij tijdens en na onze laatste wedstrijden op zondag 29 mei zorgen voor een mooi en waardig afscheid. Iedereen is die dag dan ook van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het zou mooi zijn als wij nog samen een laatste keer het glas kunnen heffen. Meer informatie wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Lang leve IBC’03, lang leve “ ‘t Clubke”!!!

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van IBC’03

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »