Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Lindebomen omgezaagd

Lindebomen omgezaagd

Lindebomen omgezaagd

Eén van onze bewoners mailde ons het volgende:

Ik zag vandaag tot mijn ontsteltenis dat er bij de ingangen van een aantal kades bij mij achterom de lindebomen zijn omgezaagd naast de toegangspoorten…..

Ik zag dat ze bij enkele kades in Borgharen wel nog staan, maar die zijn ook geblest met een oranje stip, dus ik vrees dat die binnen niet al te lange tijd ook gezaagd gaan worden…..

Enige argument dat ik kan bedenken voor de kap is dat de wortels de kade zouden kunnen beschadigen, maar waarom zijn ze dan überhaupt ooit geplant?

Daarop zijn we gaan informeren en het was niet omdat de olmen door iepenziekte waren aangetast maar “het heeft te maken met nieuw beleid van het Waterschap Roer en Overmaas. Er is hier inmiddels actie in ondernomen en navraag bij het Waterschap gedaan maar we hebben nog geen antwoord mogen ontvangen. De kades vallen binnen de vrijwaringszone waterkeringen, hier gelden nu dus strengere regels voor.”, aldus onze contactpersoon van de Dorpsraad. Zodra we antwoord gekregen hebben, informeren wij u.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »