Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Meehelpen zwerfvuil ruimen

Iedere week op woensdagmorgen gaan een groepje vrijwilligers in Itteren of Borgharen zwerfvuil ruimen bij de oevers van de Maas. Ze spreken met elkaar af via de groepapp waar ze enkele uurtjes de troep opruimen. Er wordt gezorgd voor handschoenen, grijpers en vuilniszakken en tussendoor is er natuurlijk koffie met iets lekkers bij. Advies is wel om een lange broek te dragen en stevige schoenen of laarsen.

De vuilniszakken worden ergens centraal neergelegd en Staatsbosbeheer, gemeente of een andere instantie zorgt voor de afvoer hiervan.

Als het weer te slecht is, het water te hoog of er is iets anders, worden de vrijwilligers op tijd geïnformeerd dat de ruiming niet doorgaat.

Op dit moment kan de groep nog enkele vrijwilligers gebruiken en kunt u zich hiervoor opgeven bij Frank Terwindt via fterwindt@yahoo.com  of 06-48537087.

U wilt toch ook dat we dit prachtige natuurgebied schoonhouden en niet dat al die troep in de oceaan komt? Meld u dan aan en help mee!

 

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Verkeer & openbaar vervoer

Op de hoogte blijven van de brug

Rijkswaterstaat wil de inwoners van Itteren en omstreken op de hoogte houden welke werkzaamheden gepland zijn omtrent de brug. Enerzijds heeft RWS een aparte plek

Lees verder »
Foto galerij

Foto’s optocht

Jo Smeets heeft maandagmiddag een mooie fotoreportage gemaakt van onze veelgeprezen optocht. Dankjewel Jo.

Lees verder »
Foto galerij

Vreigeleir oplaote

Carnavalszondeg weurt trediesiegetrouw de Vreigeleir opgelaote. De herinneringe zitte in de kop, de foto’s heet Jo Smeets gemaak.

Lees verder »