Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Militairen 19 juli in Itteren

Via de website van www.Bieos-omroep.nl  hebben we vernomen dat militairen op 19 juli vanaf 15:00 uur met roeiboten het Julianakanaal afvaren naar Elsloo. Op hun website staat te lezen:

Het Ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat er van 13 t/m 18 juli 2022 een militaire oefening plaatsvindt. Deze oefening wordt ook in in de gemeente Stein gehouden.

De oefening is een onderdeel van de militaire opleiding van de Koninklijke Landmacht. Dit betekent dat de militairen zich te voet verplaatsen, varen en een wateroversteek uitvoeren. Ze belemmeren hierbij geen doorgaand verkeer.

Ook van 18 t/m 22 juli vindt er een oefening plaats. Op 19 juli zullen de militairen vanaf 07.00 tot 13.00 uur gebruik maken van de Curfsgroeve voor een klimactiviteit en tussendoor een wateroversteek maken over de Geul. Hierna zullen zij met vrachtwagens naar het Juliana kanaal verplaatsen waar zij van 15.00 t/m 23.00 uur met roeiboten over het kanaal zullen roeien vanuit Itteren naar Elsloo.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

Met Maasverkenner op pad

Via Rivierpark Maasvallei kregen we onderstaand idee aan de hand voor een wandeling a.s. zondag 11 juni in de Middenstraat tegenover het kasteel Borgharen. De

Lees verder »