Dossiers

Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Nieuwe poging installatie hefdeur keersluis

Nieuwe poging installatie hefdeur keersluis

Nieuwe poging installatie hefdeur keersluis

Als het weer meewerkt wordt op 20 november een nieuwe poging gedaan om de hefdeur van de nieuwe keersluis Limmel te plaatsen. De vorige poging is uitgesteld omdat er een aanvaring had plaatsgevonden tijdens het transport van de deur van Gent naar Limmel. De schade is meegevallen en inmiddels hersteld. 27 november en 4 december zijn reservedata indien vanwege het weer de plaatsing wederom uitgesteld moet worden. Met name harde wind kan een spelbreker zijn bij deze precisieklus.

De tribune die geplaatst was op het uitkijkpunt is inmiddels in verband met de aanleg van het dijklichaam weggehaald. Bekeken zal worden of deze opnieuw voor deze gelegenheid geplaatst kan worden.

Het jaagpad zal in verband met de veiligheid wederom afgesloten worden.

Medio december staat het opknappen van de Sluisweg nog op het programma. Het gedeelte vanaf de sluis tot aan de rotonde Limmel wordt dan helemaal opnieuw geasfalteerd en er wordt een vrijliggend tweezijdig fietspad aangelegd. Als hier meer over bekend is zullen we hier natuurlijk aandacht aan besteden. Dit zal namelijk nogal wat verkeerstechnische gevolgen hebben zoals het al dan niet gedeeltelijk afsluiten van de Sluisweg.

Omdat de verkeersbrug en de keersluis los van elkaar worden gebouwd heeft het uitsel van het plaasten van de hefbrug geen gevolgen voor de fasering van de aanleg van de verkeersbrug. Deze aanleg ligt nog altijd op schema.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Verenigingsnieuws

Dromen over wonen

Is uw huis eigenlijk te groot voor u? Wilt u (over een tijdje) een levensbestendige woning waar u uw verdere leven kunt blijven wonen? Wilt

Lees verder »