Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Nieuwe regeling energiebesparing?

Op de hoogte blijven van meldingen Itteren?

Nieuwe regeling energiebesparing?

Naar aanleiding van een vraag van Angela Moberts aan onze wethouder G-J Krabbendam over een Zonnepanelenproject in Parkstad schrijft de wethouder:

In je mail vermeld je dat ze bij het Zonnepanelenproject Parkstad een bijzondere constructie hebben toegepast voor het betalen van zonnepanelen. Wij weten van het bestaan van deze regeling en zijn goed op de hoogte van deze regeling. Ook hebben wij regelmatig overleg met de Parkstadgemeenten om informatie uit te wisselen over de verschillende producten.
Het bijzondere van de regeling Parkstad is dat er een lage rente wordt gehanteerd van 1,5% en dat er geen BKR-toets wordt uitgevoerd. Daarnaast wordt één gecombineerd product aangeboden dat een combinatie is van de zonnepanelen en de lening. De lening wordt aangegaan met de betreffende gemeente waarin de zonnepanelen op de woning worden aangebracht.
In Maastricht zijn wij aan het onderzoeken of een lening tot de mogelijkheid behoort. De lening in Maastricht richt zich (in tegenstelling tot de lening in Parkstad) op meerdere energiebesparende maatregelen, zoals isolatie van daken, gevels en vloeren, HR++ glas, warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers e.d. Het is dus een verruiming van de regeling zoals die in Parkstad wordt uitgevoerd. In Maastricht is daarnaast bewust gekozen om geen koppeling aan te brengen tussen de leverancier van de zonnepanelen en de lening. Burgers kunnen bij ons zelf kiezen waar ze de zonnepanelen aanschaffen en toch een lening aanvragen bij de gemeente. Maastricht heeft er wel voor gekozen om een BKR-toets te laten uitvoeren door SVN. Dit laatste doen wij in het bijzonder om de burger te beschermen tegen eventuele hoge schulden waardoor de aflossing in het gedrang komt en vaak nare gevolgen heeft voor de mensen in kwestie.
Wij hopen na instemming van de gemeenteraad medio 2018 te starten met de uitvoering van de Stimuleringslening Duurzaam Maastricht.
Ik hoop je hiermee naar tevredenheid te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet

Gert-Jan Krabbendam

Gert-Jan Krabbendam | Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen, Natuur en Milieu

Gemeente Maastricht

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »