Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Nog langere files in Beatrixhaven?

Nog langere files in Beatrixhaven?

Nog langere files in Beatrixhaven?

et is vooral ’s morgens een probleem om normaal door te kunnen rijden in de Beatrixhaven. De gemeente gaat vanaf 21 december de overweg bij Mariénwaard afsluiten zodat al het verkeer richting Limmel moet gaan. Ja ik weet dat de tunnels van de A2 opengaan maar dan zal nog steeds allerlei voertuigen bij Maastricht-Noord de afslag nemen. De gemeente schrijft in hun nieuwsbrief:

Met ingang van woensdag 21 december 2016 wordt de Limmelderweg tussen Mariënwaard en Hoekerweg permanent afgesloten voor alle wegverkeer, inclusief fietsers en voetgangers. Het spoor blijft in gebruik. Zie ook de plattegrond op de volgende pagina.

De Limmelderweg met de spoorwegovergang is van oudsher onderdeel van de route tussen bedrijventerrein Beatrixhaven en de A2 en A79. Sinds de openstelling van de Nieuwe Limmelderweg in juli 2014 is er een nieuwe logische route ontstaan tussen de autosnelwegen A2/A79 en bedrijventerrein Beatrixhaven. Hierdoor is de route via de Limmelderweg niet meer nodig en kan deze worden afgesloten voor wegverkeer. De gemeenteraad heeft hierover op 5 januari 2016 besloten.

Werkzaamheden per 21 december 2016

Gemeente Maastricht treft in eerste instantie maatregelen om de Limmelderweg aan beide zijden van het spoor af te sluiten. De werkzaamheden hiervoor worden uitgevoerd op woensdag 21 december 2016. Vervolgens zal ProRail in stappen de overweginstallatie ontmantelen en de overweg saneren. In een later stadium vindt de permanente inrichting van de openbare weg plaats. Het is mogelijk dat door de werkzaamheden (geluids) hinder ontstaat. Deze proberen wij zo veel mogelijk te beperken.

Meer informatie?

Voor meer uitgebreide informatie kunt U terecht op de website van MaastrichtBereikbaar via de Slimme Kaart op:www.maastrichtbereikbaar.nl

Praktisch

Heeft u tijdens de uitvoering van het werk opmerkingen of vragen? Neem dan contact op met Hans Thewissen op telefoonnummer (043) 350 52 56 of per e-mail hans.thewissen@maastricht.nl.

Met vriendelijke groet,

Hans Thewissen

Projectleider

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »