Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Onduidelijkheden takkenroute

Afgelopen maandag was de takkenroute: een service van de gemeente waarbij de mensen takken kunnen aanbieden. Op onze agenda werd dit aangegeven met de vermelding:

De bundels mogen al op zondag 28 oktober aangeboden worden vanaf 19:00 uur (`s avonds). De bundels mogen maximaal 25 kg wegen, maximaal 1,50 meter lang zijn en maximaal 1,50 omtrek hebben.

Via de sociale media kregen we te horen dat men niet overal de takkenbossen hebben opgehaald. Daarop heeft de teamcoach van de inzameldienst het buurtplatform van Borgharen en de Dorpsraad van Itteren een mail gestuurd. Hij schrijft:

Hallo,
De takkenoute is bedoel om in beperkte mate snoeiafval wat op de juiste wijze wordt aangeboden mee te nemen. Wat we gisteren in Borgharen  op veel plaatsen hebben aangetroffen voldeed hier niet aan.
Bundels waren niet vastgebonden, voldeden niet aan de afmetingen, we hebben boomstammen aangetroffen en de aangeboden hoeveelheid per adres overschreed alle normen.
De takkenroute is niet bedoeld als dumproute voor alles wat uit de tuin komt.
We hebben al het correct ( en nog veel meer) snoeiafval meegenomen.
We zullen dan ook geen extra ronde gaan rijden.
Ik zal dit intern evalueren en kijken of we deze service voor Borgharen/Itteren nog op deze wijze gestand moeten doen.
Met vriendelijke groet,
René van Gastel
Rene Gastel, van | Teamcoach Inzameldienst
Reiniging, gemeente Maastricht
Dus we horen nog hiervan……
Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

5 reacties

  1. Hallo familie Heuts,

   We hebben contact gehad met de gemeente Maastricht en afgesproken dat er op maandag 29 april van 8.30 uur de Takkenroute gedaan wordt. Per huishouden mogen maximaal 4 bundels geleverd worden die maximaal 25 kg wegen, maximaal 1,50 meter lang, 0,50 meter breed en 0,50 meter hoog zijn. Gewoon uw takkenbos(sen) ’s morgens op de stoep leggen en de rest van GFT in de groene bak. Dit komt nog in de buurtpraat en in onze Dorpsberichten.
   Groetjes,

   Wim Beijer

 1. Hoe kan de hoeveelheid per adres overschreden worden? De takkenroute wordt niet in elke straat gereden dus vind dit een vreemde uitspraak

 2. mijn zoon en ik hebben op zondag de bundels netjes bijeen gebonden, in 3 bundeltjes en met de juiste afmetingen en het juiste gewicht, aan de straat gelegd in Itteren, de stammetjes hebben wij er niet bij gedaan omdat dit niet mocht, het klopt dus absoluut niet dat wij niet voldeden aan de ‘norm’ van het aanbieden van de bundels, ik vind het jammer dat het gewoon is blijven liggen en zal dan ook niéts meer aanbieden en zal het in het vervolg naar het milieuperron brengen . wat mij betreft is dit een grote takkezooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »