Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Ontwikkelingen Maasvalleiloop

Ontwikkelingen Maasvalleiloop

Ontwikkelingen Maasvalleiloop

Op vaderdag dit jaar wordt er een hele leuke activiteit gehouden waar iedereen aan mee kan doen en die door ons dorp loopt: “de Maasvalleiloop”. Er zijn diverse bedrijven uit Itteren (en ook Borgharen) zo vriendelijk zijn om deze initiatieven financieel en/of materieel te ondersteunen. We horen dat “men” blij is dat er “weer eens iets nieuws georganiseerd word en dit met veel plezier wil ondersteunen”. Leuk toch? De organisatie schrijft:

Op zondag 18 juni om 14:00 uur zal het startschot gegeven worden voor een nieuw opgezette natuurloop rondom de kerkdorpen Borgharen en Itteren.

Nadat medio 2016 bleek dat de Haarderluip niet door zou gaan, hebben een aantal enthousiaste hardlopende Borgharenaren een nieuwe aanpak voorgelegd aan de bestaande organisatie, Fanfare st. Cornelius Borgharen. Deze waren blij met nieuw en vers organisatiebloed en hadden oor voor onze plannen.

Een jaar eerder al hadden wij al een aantal succesvolle en drukbezochte kinder- hardlooptrainingen georganiseerd op de voormalige voetbalvelden van VNB (de huidige plek van de hondenclub), dit ook met het oog op om meer lokale jeugd aan de start te krijgen bij het jaarlijks dorpsportevenement.

Na intensief en goed overleg met diverse instanties zoals Staatbosbeheer, stichting Ark, Consortium Grensmaas, Waterschap Limburg, Buitengoed Geul & Maas een brede basis verworven om meer focus te gaan leggen op de prachtige nieuwe natuur rondom Borgharen en Itteren. Tegenwoordig is deze manier van hardlopen bekend onder de naam “trailrunning”, kort gezegd: rennen door de natuur.

Ook verheugt dat wij niet veel later als nieuwe hoofdsponsor de welbekende hardloopspecialist en winkel in Maastricht “Ron for Run” konden verwelkomen. Dit betekent dat we nu echt groen licht hebben om het nieuwe hardloopevenement wereldkundig te maken ondermeer via facebook en website.

Afbeelding verwijderd.In nauwe samenwerking met de Fanfare wordt dit hardloopevenement georganiseerd en als eerste direct zichtbare verandering is de naamstelling,

Ron for Run MAASVALLEI-LOOP

De route:

Er zal gestart worden bij Kasteel Borgharen om vervolgens over de dijken, langs de Maas en langs het paardengrafmonument door het prachtige natuurgebied Rivierpark Maasvallei te lopen (mede mogelijk gemaakt door de verschillende natuurinstanties van dit gebied). Een unieke mogelijkheid om dit prachtige stukje natuur met unieke flora en fauna en prachtige vergezichten op een sportieve manier te verkennen.

Er is de keuze voor 2 afstanden, namelijk: 6km en +/- 15km. De langere afstand(15km) zal tevens langs de nieuw aangelegde visvijver en door Kasteelhoeve Hartelstein (bevoorradingspost) lopen waarna er via de dijken en door het natuurgebied terug wordt gelopen richting Borgharen. Beide afstanden eindigen bij gemeenschapshuis de Haarderhof (Schoolstraat 8) in Borgharen waar tevens het inschrijfbureau en de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Tevens wordt er een kinderloop georganiseerd voor de groepen 1 t/m 8. Deze zal starten om 13:00 uur en plaatsvinden op het kermisterrein in Borgharen (nabij de Haarderhof).

Daarnaast zullen er korte wandelingen georganiseerd worden zodat ook de niet-renners kennis kunnen maken met de Maasvallei. Onder begeleiding van een boswachter is er gratis de mogelijkheid om een kleine ronde door de natuur te maken.

In de Haarderhof kunt u als vanouds terecht voor een gezellig drankje.

Meer informatie is te vinden via de website: https://maasvalleiloop.jimdo.com/ of via de Maasvalleiloop Facebookpagina.

Via bovengenoemde website kunt u zich inschrijven voor dit evenement. Kosten van inschrijving zijn 6 euro bij een voorinschrijving (kan tot en met 10 juni) of 7,50 euro op de dag zelf. Kinderen zijn gratis.

Graag tot ziens op 18 juni!

namens de werkgroep en Fanfare St. Cornelius,

Roger, Anouk, Kirsten, Bianca, Micha, They en Marc.

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »