Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Ontwikkelingen Recreatievijver

Ontwikkelingen Recreatievijver

Ontwikkelingen Recreatievijver

14 juni heeft er een overleg plaatsgevonden tussen Consortium Grensmaas, leden van de klankbordgroep (Sander Bastings, Paul Paulissen en Han Hamakers van Dorpsraad Itteren en Chris Hoekstra van Buurtraad Borgharen), en vertegenwoordigers van visstandverbetering Maas.
Consortium gaf aan dat er op korte termijn, zij het enigszins vertraagd, gestart gaat worden met de afwerking van de recreatievijver. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden eind augustus zijn afgerond waarna de vijver met een officieel tintje geopend wordt.
Bij afwerking moet men denken aan het plaatsen van de definitieve afrastering, het aanleggen van wandelpaden, zorgen voor goede plekken voor vissers, toegangkelijkheid van het gebied ook voor mensen die minder mobiel zijn, het plaatsen van een peilschaal, het plaatsen van een vlonderbrug en het aanpassen van het talud. Er komen ook 10 parkeerplaatsen.

Op dit moment staat de Maas historisch laag en hebben we te maken met een zeer droog voorjaar. Hierdoor is de aanvoer van water uit het plateau van het Heuvelland ontzettend laag. Sinds 1976 is de wateraanvoer niet meer zo laag geweest. Een uitzonderlijke situatie dus. Bij het ontwerp is daar uiteraard rekening mee gehouden. Het paaigebied ligt op dit moment grotendeels droog maar dat is geen probleem. In het diepste gedeelte staat nog steeds 4 tot 7 meter water en dat zal er ook altijd blijven staan, wat er ook gebeurt. We hoeven ons dus niet ongerust te maken als er vissen uitgezet gaan worden. Uitzetten van vis gebeurt door leden van de visvereniging. Deze mensen zorgen ook voor controle van het water. Zij doen bijvoorbeeld regelmatig onderzoek naar het zuurstofgehalte van het water. Dit is dus allemaal in goede handen.

Het Consortium denkt nog na over de plaatsing van een infobord met een stukje historie over het gebied. De voorkeur gaat daarbij uil naar een infopaneel in de huisstijl van RivierPark Maasvallei.

Er is verder nog afstemming nodig over de wijze van beheer van het gebied en de plaatsing van (verbods)borden.

recreatievijver

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Gemeentenieuws

Geld nodig voor goed idee?

De ideeën voor de Burgerbegroting kunnen weer ingediend worden. Vorig jaar heeft Janneke Maessen heeft vorig jaar ervoor gezorgd dat er de komende jaren mooie

Lees verder »
Veiligheid

Overlast werkzaamheden brug

Vanmiddag overleg gehad met Gemeente en Rijkswaterstaat: de chauffeurs voor Sibelco zijn (en worden) aangesproken op hun rijgedrag: het feit dat er in de Pasestraat

Lees verder »