Dossiers

Picture of Dorpsraad Itteren

Dorpsraad Itteren

Ontwikkelingen Recreatievisie Itteren Borgharen

Ontwikkelingen Recreatievisie Itteren Borgharen

Ontwikkelingen Recreatievisie Itteren Borgharen

De door de Buurtraad Borgharen en de Dorpsraad Itteren in 2014 opgestelde Recreatievisie is door een groot aantal partijen met enthousiasme ontvangen en heeft inmiddels een breed draagvlak gekregen onder belanghebbenden en betrokken partijen. In de door de gemeente Maastricht gepubliceerde Kaderbrief 2015 is de recreatievisie als voorbeeld genoemd van actief burgerschap waarmee een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan maatschappelijke innovaties en initiatieven op basis van burgerkracht.

Inmiddels zijn er een aantal projecten die in de Recreatievisie benoemd zijn al afgerond. Een van de projecten die in de zomer van 2015 uitgevoerd is betreft de aanleg van wandel- en struinpaden in het natuurgebied tussen in Borgharen en Itteren. Op 5 juni 2015 is in Borgharen dit eerste natuurgebied onder grote belangstelling officieel door Gouverneur Theo Bovens geopend. De wandel- en struinpaden worden inmiddels intensief gebruikt, speciale elementen zoals stapstenen en grote Maaskeien leiden de avontuurlijke wandelaar door een prachtig natuurgebied.

Op basis van allerlei ontwikkelingen is inmiddels duidelijk dat de Recreatievisie Itteren – Borgharen volop in beweging is en een belangrijk ijkpunt vormt voor de recreatieve ontwikkelingen in het gebied. Gesterkt door allerlei positieve reacties en successen is de werkgroep Recreatievisie enthousiast aan de slag met de Recreatievisie Itteren-Borgharen versie 2.0. De komende tijd zullen de vorderingen van deze (deel)projecten op de website van Itteren gepubliceerd worden.

Recreatievisie 2014 Eindversie

Interessant artikel? Deel het!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
WhatsApp

Reageren?

Anderen bekeken ook...

Natuur & milieu

De bloembakken hangen

Janneke Maessen heeft eind vorig jaar via de burgerbegroting geld gevraagd om bloembakken aan de lantaarnpalen te laten hangen voor de komende drie jaren. En

Lees verder »